petak 17. septembar 2010.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > Ubuduće kovertirani računi za struju

Ubuduće kovertirani računi za struju

BEOGRAD - Elektrodistribucija Beograd (EDB) će potrošačima ubuduće dostavljati kovertiran račun za struju, dok će izgled samog računa ostati nepromenjen, najavio je na konferenciji za novinare direktor EDB-a Stevan Milićević.

Prvi kovertiran račun za struju stići će na adresu svih 800.000 potrošača u Beogradu, već u septembru, odnosno sa sledećim računom za struju, rekao je Milićević i dodao da će sam izgled računa ostati isti.
On je objasnio da je EDB doneo odluku da potrošačima dostavlja kovertirane račune u nastojanju da nivo usluga prema kupcima podigne na viši stepen, kao i sa ciljem čuvanja tajnosti te vrste podataka.

Milićević je predočio da je EDB za potrebe kovertiranja računa kupio 13 mašina koje se nalaze na devet lokacija u gradu, čija je nabavka EDB koštala oko 260.000 evra. On je naveo i da će kovertiranje i raznošenje računa EDB koštati oko 20 dinara po potrošaču.

Potrošači će, kako je istakao, moći besplatno da provere svoje račune za struju i to putem SMS poruke, internetom, kao i da elektronski plate račun za struju. Na konferenciji je istaknuto i da je EPS doneo odluku da račun za struju bude jedinstven za sva privredna društva EPS-a na teritoriji Srbije i da će zbog toga račun za struju, koji je izdalo jedno privredno društvo EPS-a, moći da se plati i na teritoriji nekog drugog privrednog društva.