petak 17. jun 2011.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > Rekonstruisana biciklistička staza ka Adi Ciganliji

Rekonstruisana biciklistička staza ka Adi Ciganliji

BEOGRAD - Delovi biciklističke staze, koja se pruža od Sportskog centra "Milan - Gale Muškatirović" do Ade Ciganlije, rekonstruisani su i ona će nakon obeležavanja, koje će biti završeno za sedam dana, biti potpuno spremna za Beograđane, izjavila je direktorka Direkcije za puteve Ivana Vuletić.

- Mi smo potpuno rekonstruisali deo staze u dužini od 3,5 kilometara koji je bio u veoma lošem stanju. To je potez od Brankovog do tramvajskog mosta, zatim etapa od tramvajskog mosta do zone radova na mostu kod Ade Cigalnlije, kao i deo od izlivne rampe novog mosta do Ade Ciganlije. Deo staze kod novog mosta će biti rekonstruisan po završetku radova - istakla je Ivana Vuletić.

Na toj stazi, na Brankovom mostu nalazi se lift, kojim se biciklisti mogu popeti na most i preći na levu obalu Save, odakle se vožnja može nastaviti pored parka Ušće novobeogradskim i zemunskim kejom ka Zemunu i čitavim spletom novobeogradskih staza za bicikliste.

Prema rečima Ivane Vuletić, prošle godine je završena biciklistička staza oko Savskog jezera, čime je ona u potpunosti odvojena od pešačke.

Deo biciklističke staze na Adi Ciganliji dugačak je oko 2.800 metara, a čitava staza ukupno ima nešto više od osam kilometara. Spajanjem novog sa postojećim delom staze dobijen je dobar potencijal za rekreaciju posetilaca Ade, s obzirom na to da staza kruži oko celog jezera.

Komentari

Na temu biciklistickih staza u Beogradu postoji veb strana na facebook : BSB Biciklisticke Staze Beograda, tamo mozete procitati i sve nedostatke izmedju ostalog i ove rekonstrukcije. http://www.facebook.com/pages/It-Servis-Beograd/156512687696490#!/pages/BSB-Biciklisticke-Staze-Beograda/149409655086591