petak 17. jun 2011.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > Grad stipendira talentovane studente

Grad stipendira talentovane studente

BEOGRAD - Grad Beograd i Sekretarijat za obrazovanje će i ove godine stipendirati 163 talentovana studenta Beogradskog univerziteta, koji su svojim visokim prosekom i zalaganjem zaslužili vrednu pomoć.

Tim povodom, zamenik sekretara za obrazovanje grada Beograda Dragica Moro potpisala je ugovore o stipendiranju najboljih akademaca, koji dolaze sa više beogradskih fakulteta. Ona je, čestitajući studentima na postignutom uspehu, podsetila da će sekretarijat podeliti 92 stipendije studentima prirodno-matematičkog usmerenja, 50 stipendija za društveni i 21 stipendiju studentima umetničkog usmerenja.

- Veliko je zadovoljstvo sedeti sa studentima sa najmanjim prosekom 9,7. Grad na ovaj način osmu godinu podstiče njihov rad, jer očekuje da će oni u skoroj budućnosti biti na vodećim mestima u našem društvu  - ukazala je Moro u pres-sali Gradske uprave.

Na konkurs o stipendiranju, sa mesečnim iznosom od 17.000 dinara za 2011. godinu, prijavila su se 484 studenta sa budžeta, koji su stanovnici grada Beograda, najmanje tri godine.