petak 17. jun 2011.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > Grad pomogao Beogradskom karate savezu

Grad pomogao Beogradskom karate savezu

BEOGRAD - Grad Beograd je finansijski pomogao odlazak takmičara Beogradskog karate saveza na 9. regionalno prvenstvo Evrope u Ankari, na kome su beogradski reprezentativci osvojili četiri medalje. Tim povodom, sekretar za sport i omladinu Aca Kovačević primio je članove Beogradskog karate saveza i izrazio zadovoljstvo na osvojenim „vrhunskim rezultatima" mladih karatista.

- Uspeh na takmičenj u Ankari je rezultat vrednog rada takmičara i njihovih trenera. Verovao sam u to da će ovi mladi sportisti biti uspešni na tom takmičenju. Siguran sam da ćemo i ubuduće pomagati akcije naših sportista - rekao je Kovačević.  

Član Upravnog odbora Beogradskog karate saveza Dragoljub Kočović zahvalio je sekretarijatu na novčanoj pomoći i rekao da je ovo prvi put da domaći reprezentativci nisu imali troškove oko takmičenja.

On je istakao da je to još jedna potvrda da su ta deca "talentovana i da uz dobar rad i finansijsku pomoć možemo da postignemo vrhunske rezultate".

Region Beograda je na takmičenju u Ankari, koje je održano 4. i 5. juna, osvojio jednu zlatnu, dve srebrne i jednu bronzanu medalju. Na takmičenju je učestvovalo 498 karatista iz 19 evropskih država, a ekipa Beograda je nastupala sa osam timova, četiri tima u borbama i četiri u katama.