sreda 16. decembar 2009.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > Kolaps zbog snega

PRVE SNEŽNE PADAVINE IZAZVALE SAOBRAĆAJNI HAOS U PRESTONICI

Kolaps zbog snega

Vozila su teško prolazila kroz prigradska naselja, preko Pančevačkog i Brankovog mosta, dok su najprometnije ulice odmah očišćene

BEOGRAD - Sneg koji je neprekidno padao duže od 24 sata izazvao je saobraćajni kolaps u Beogradu! Naime, ni na jednoj gradskoj saobraćajnici i „nezgodnim mestima“ saobraćaj se nije obavljao bez većih zastoja i gužvi. Vozila su teško prolazila kroz naselja Krnjača, preko Pančevačkog mosta i duž Zrenjaninskog puta, na Brankovom mostu, na potezu raskrsnica Nemanjine i Kneza Miloša. Najprometnije ulice odmah su očišćene.

Usponi bez autobusa

Zbog visine snežnog pokrivača i najave obilnih padavina u Beogradu prevoznici u sistemu javnog gradskog prevoza bili su primorani su ukinu stajališta na usponima! To je neophodno, jer je na tim stajalištima otežano kretanje autobusima, bez obzira na to što ekipe JKP „Beograd puta“ intenzivno čiste kolovoze. Odmah po prestanku padavina, sva stajališta biće vraćena.

Svake zime isto

Marijana T, koja živi na Petlovom brdu, kaže da je više od pola sata čekala autobus.
- Nije mi jasno zašto se svake zime ponavlja isti scenario? Čekala sam gradski autobus na stanici više od pola sata. Toliko mi je inače potrebno da stignem do posla, ali mi je u utorak trebalo tri puta više - žali se Marijana T.

Aerodrom prohodan

Pista aerodroma „Nikola Tesla“ je očišćena i za sada nije otkazan nijedan let ili dolazak na taj aerodrom. Beogradska Hitna pomoć je saopštila da takođe ima problema da stigne na odredišta, ali da u radu službe nema zastoja. Istovremeno, iz Uprave grada podsećaju da su građani dužni da očiste sneg sa trotoara koji su uži od pet metara i da pospu so ispred svojih zgrada i kuća. Istu obavezu imaju i vlasnici lokala i firmi ispred svog poslovnog prostora.

Da je problema bilo potvrđuju i nadležni iz Gradskog saobraćajnog preduzeća.
- Saobraćaj se odvija otežano, jer sneg neprekidno pada. Kako se u ovakvim situacijama najpre čiste saobraćajnice prvog prioriteta, mnoga vozila su preusmeravana iz manjih u glavne ulice. Zbog toga i dolazi do zastoja - rekao je za Glas Radovan Stojadinović, glavni dispečer GSP.

Nadležni iz „Beograd puta“ tvrde kako intenzivno rade na uklanjanju snega i da nije bilo pritužbi u njihovoj službi.
- „Beograd put“ je angažovao 136 ekipa za čišćenje snega sa saobraćajnica u gradu i oko njega i one neprekidno rade već dva dana. Na terenu je 76 ekipa i 22 dodatna manja vozila za čišćenje, koje trenutno čiste ulice i saobraćajnice prvog prioriteta. Što se tiče regionalnih puteva, angažovan je 21 kamion i jedno manje vozilo, dok je na lokalnim putevima šest prigradskih opština angažovano 13 kamiona i tri manja vozila - rekao je dežurni inženjer zimske službe „Beograd puta“ Časlav Jovanović, koji tvrdi da „pritužbi građana niti većih zastoja nije bilo“!

Međutim, da su problemi u toku prepodneva počeli da se otimaju kontroli, govori i podatak da su na obe beogradske autobuske stanice potvrdili da svi autobusi u dolasku kasne najmanje deset minuta, dok su autobusi koji su stizali u Beograd Ibarskom magistralom kasnili od pola sata do sat!   

Komentari

Dajte nam metro!!!!!!!!!!!!!!!!!!!