utorak 16. novembar 2010.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > Za zimu spremno 153 ekipe "Beograd puta"

Za zimu spremno 153 ekipe "Beograd puta"

BEOGRAD - Beogradske ulice ove zime će od snega čistiti 153 ekipe "Beograd puta", što je 15 odsto više nego prošle godine, rekao je rukovodilac zimske službe tog preduzeća Željko Maravić.
Za zimsku sezonu obezbeđeno je 8.500 tona industrijske soli, a u procesu nabavke je još 15.000 tona, rekao je Maravić prilikom početka rada Zimske službe tog preduzeća.

On je kazao da je ove godine povećan broj saobraćajnica koje će se čistiti od snega, pa će biti više i vozila za održavanje, a "Beograd put" će čistiti sneg i na 143 stajališta javnog prevoza u prestonici.
"Ušli smo u nove investicione zahvate i u toku je tender za nabavku 10 novih kipera, 10 malih vozila, tri zglobne specijalne mašine, rotacioni posipač i raonik", rekao je Maravić.

"Beograd put" intezivno radi na tome da održavanje ulica bude racionalnije i ekonomičnije, pa je u planu postavljanje meteoroloških stanica na celoj teritoriji grada, što će doprineti uštedi novca.
Maravić je najavio za narednu godinu program novog sistema skladištenja industrijske soli na svim bazama, kako bi se čuvala u odgovarajućim uslovima, što će doprineti manjoj potrošnji.