Glas Javnosti

SRAMOTA ZA GRAD! Lepo je sređen park, ali GDE ĆEMO U WC?!

Društvo
Autor: Glas javnosti

U mnogim gradovima Srbije postoje problemi sa javnim toaletima, ni Niš nije izuzetak.

Nakon nekoliko propalih tendera, Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj ponovo će pokušati da nađe firmu koja će rekonstruisati javne toalete u Niškoj Banji, kod Narodnog pozorišta, na Trgu kralja Aleksandra i na Trgu Mije Stanimirovića. U međuvremenu, Nišlije koriste toalete tržnih centara i javne na Keju i u Tvrđavi.

Neki građani već su zaboravili da Niš uopšte ima javne toalete po gradu s obzirom na to koliko dugo nisu u funkciji. Njihovu ulogu su tako preuzeli toaleti u pojedinim tržnim centrima.


Ovde smo nekoliko sati dnevno. U toalet nemamo gde. Ovo prekoputa je sramota za grad. Sredili su park, lepo je sve to, ali gde ti ljudi sa decom da idu u WC? Gde mi da idemo u WC - pita Nišlijka koja skoro svakodnevno prodaje cveće kod autobuske stanice na Trgu kralja Aleksandra.

Za taj javni toalet do sada su bila raspisana dva tendera, dok se u trećem nije ni spominjao. Tada se tražio izvođač za one u Niškoj Banji i na Sinđelićevom trgu. Spisak je sada “bogatiji” za javni toalet na Trgu Mije Stanimirovića.


Tenderi su ponekad propadali zbog toga što su sve ponude bile ocenjene kao neprihvatljive, a ponekad pošto se niko nije ni javio.

Gradonačelnica Niša je pre desetak dana, pre raspisivanja tendera, rekla na televiziji Belami da su problem “neke potapajuće pumpe”.

Ja se nadam da će neko da se javi da nam javne toalete završi. Najveći problem su neke potapajuće pumpe koje zapravo čuvaju te neke podzemne toalete od plavljenja - navela je kratko Sotirovski.

Pauza između poslednje i nove javne nabavke je više od godinu dana. Procenjena vrednost sada nije istaknuta, a rok za podnošenje ponuda je 8. maj.

Glas javnosti/Južne vesti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR