petak 15. jul 2011.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > Uređuje se Savski kej kod Bloka 70A

Uređuje se Savski kej kod Bloka 70A

BEOGRAD- Gradski sekretarijat za inspekcijske poslove, u saradnji sa javnim komunalnim preduzećima „Zelenilo – Beograd”, „Gradska čistoća”, „Beogradske elektrane”, „Beogradski vodovod i kanalizacija” i „Beograd-put”, kao i VP „Beogradvode” i „Elektroizgradnjom Beograd”, organizovao je veliku akciju čišćenja Savskog keja i okolnih zelenih površina kod Bloka 70A.

– Posle prošlonedeljne uspešno završene akcije na Dunavskom keju, obećali smo da ćemo ove nedelje biti na Savi i to obećanje danas ispunjavamo. Komunalni inspektori Sekretarijata za inspekcijske poslove su u poslednjih mesec dana intenzivno bili na terenu, pratili komunalno stanje i vodili postupke za uklanjanje pojedinih napuštenih objekata, što na zelenim površinama, što na vodi. Ovi objekti su i nebezbedni, tako da ih danas uklanjamo i građanima vraćamo na korišćenje zelene površine i šetalište, pa i priobalni deo, da mogu da uživaju u pogledu i sa reke prema gradu i sa obale ka reci – rekao je zamenik gradskog sekretara za inspekcijske poslove Nebojša Tomić.

Procena je da će danas biti odneto oko 150 do 200 kubnih metara otpada, a radnici „Zelenila – Beograd” trimuju zelene površine i seku bolesne grane i stabla.

– Iduće nedelje ćemo posebnu pažnju obratiti na obalu od „Gazele” do Starog savskog mosta. Stanjem i higijenom na obali smo zadovoljni, ali je vodostaj veoma nizak, pa Sava na pojedinim mestima za sobom ostavlja dosta smeća. Otpad će u ovoj akciji uklanjati mehanizacija „Beogradvoda” – najavio je Nebojša Tomić.

Sve akcije koje se rade po nalogu Gradske komunalne inspekcije operativno se dogovaraju pri Odeljenju za praćenje, koordinaciju i upravljanje projektima, poznatijem kao „Čvorište”.