petak 15. jul 2011.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > Proglašen Plato Milana Mladenovića

Proglašen Plato Milana Mladenovića

BEOGRAD- Ploču sa natpisom Plato Milana Mladenovića, frontmena rok grupe "Ekatarina velika",  na prostor ispred Doma omladine otkrio poslednji menadžer EKV-a Dušan Ercegovac.

Odluku da se prostor ispred Doma omladine nazove po Mladenoviću donela je u junu Skupštine grada Beograda, a inicijativu je u martu pokrenula Liberalno-demokratske partije (LDP) koju je podržalo više od 10.000 građana.

Šef odborničke grupe LDP-a u Skupštini grada Dejan Ranđić rekao je da je inicijativu putem društvenih mreža podržalo više od 20.000 građana.

Ranđić se zahvalio odbronicima što su prihvatili predlog LPD-a i najavio da će biti pokrenuta inicijativa da plato dobije drugačiji izgled.

"Na ovaj način odaćemo zahvalnost onima koji su na pozitivan način uticali na naše živote, i koji će uticati na živote nekih novih generacija", rekao je on.

Mladenović je rođen je 21. septembra 1958. godine u Zagrebu, a početkom 1982. godine, osnovao je grupu Katarina II, potom Ekatarinu Veliku, koja je u toku svog postojanja izdala devet albuma, sa pesmama koje su obeležile to vreme - "Par godina za nas", "Oči boje meda", "Ljubav", "Krug", "Dum-dum", "Neko nas posmatra". Mladenović umro je 5. novembra 1994. u Beogradu.

Komentari

Za Milana Mladenovića nikada čuo nisam, niti mi njegovo ime pobuđuje neku emociju. Ako ga predlaže LDP onda sigurno vredi, kao i sve zašto se oni zalažu...

Ako neznas ko je Milan Mladenovic a znas ko su LDP onda je bolje da cutis da ostali misle da si glup a ne da pises komentare i da ih uveris u to!