petak 15. jul 2011.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > Novi Beograd dobija još jedan park

Novi Beograd dobija još jedan park

BEOGRAD - Novi park na Novom Beogradu, u delu bloka 70, biće otvoren za nekoliko dana, a Gradsko zelenilo obaveštava da je preostalo da se preko čvrstih zastora, kao završni sloj, postavi jedna vrsta dekorativnog betona (eko beton), a u delu predviđenom za rekreaciju na otvorenom, montira multifunkcionalni rekvizit.

Ispod svih rekvizita postavljena je specijalna guma, tako da dečija igrališta i pomenuti prostor za fitnes već su u upotrebi.

U saopštenju se navodi da je do sada urađeno 2.500 kvadratnih metara čvrstih zastora, dečje igralište i prostor za vežbanje, košarkaško igralište, potporni zidići u dužni od 200 metara na škarpi, na čijem se vrhu nalazi plato za mirni odmor, stepenište od drvenih greda na betonskoj konstrukciji koje vodi do pomenutog platoa, hidrantska mreža, osvetljenje i jedna česma.

Košarkaško igralište je asfaltirano i postavljene su dve nove konstrukcije sa koševima, a u pojedinim delovima, duž staza, postavljeno je 15 klupa sa i 12 bez naslona i 10 đubrijera.
Ukupno je urađeno 21. 000 kvadratnih metara travnjaka što je podrazumevalo odvoz postojeće sterilne i dovoz i razastiranje humusne zemlje.

Sejanje travnog semena i planirana sadnja sadnica duž staza kao i cvetnog rasada i dekorativnog žbunja, zbog velikih vrućina biće realizovana tokom jeseni.

Na ovaj način novi park, koji se prostire na 4 hektara, oplemeniće Novi Beograd i doprineće zdravijem i boljem životu građana svih uzrasta, navodi se u saopštenju Gradskog zelenila.