sreda 15. jun 2011.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > Usvojena odluka o održavanju grobalja i sahranjivanju

Usvojena odluka o održavanju grobalja i sahranjivanju

BEOGRAD- Odbornici Skupštine grada usvojili su, u nastavku zasedanja 32. sednice, Izmenu i dopunu Odluke o uređivanju i održavanju grobalja i sahranjivanju.

Sekretar za komunalne i stambene poslove grada Beograda Predrag Petrović istakao je da su ove odluke donesene u skladu sa Zakonom o komunalnim delatnostima, a na osnovu inicijative Javnog komunalnog preduzeća „Pogrebne usluge” da se jasnije regulišu pomenuta pitanja.

Ovim izmenama, kako je precizirao, prema prekršiocima utvrđenih normi primeniće se pooštrena kaznena politika, koju će od sada, pored komunalne inspekcije, moći da sprovodi i Komunalna policija.

– Glavna izmena se odnosi na regulativu sahranjivanja u Aleji zaslužnih građana, koja od sada precizira da tu počast mogu da ostvare lica koja su za života dobila najviši stepen odlikovanja Republike Srbije, osobe koje su stekle zvanje Srpske akademije nauka i umetnosti i lica kojima je dodeljeno zvanje Počasni građanin Beograda – naveo je Petrović.  

Takođe, prema njegovim rečima, ove izmene ubuduće jasno regulišu marketinško delovanje privatnih firmi koje se bave uslugama sahranjivanja i izradom spomenika, a koje su do sada, deljenjem vizitkarata i „povlačenjem ljudi za rukav” znale da naruše čin sahrane, ukazao je Petrović i zaključio da će takvo ponašanje ubuduće biti strogo sankcionisano.