sreda 15. jun 2011.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > Dodeljena ulica Draganu Manceu i plato Milanu Mladenoviću

Dodeljena ulica Draganu Manceu i plato Milanu Mladenoviću

BEOGRAD- Skupština grada Beograda odlučila je da plato ispred Doma omladine ponese ime muzičara Milana Mladenovića, a ulica pored Partizanovog stadiona po tragično preminulom fudbaleru Draganu Manceu.

Za prihvatanje tih rešenja koja stupaju na snagu po objavljivanju u Službenom listu Beograda glasali su odbornici i vladajućih i opozicinih stranaka osim odbornika Srpske radikalne stranke koji su bili uzdržani.

Predsednik Komisije za spomenike i nazive trgova i ulica Slobodan Stanimirović kazao je da je prvobitno predloženo da ulica u Zemunu ponese ime Dragana Mancea, ali da je u dogovoru sa porodicom, navijačima i klubom Partizan odlučeno da to bude ulica u blizini stadiona tog kluba.

Ulici koja počinje od Bulevara kneza Aleksandra Karađorđevića, prema stadionu Fudbalskog kluba Partizan u opštini Savski venac dodeljuje se naziv Dragana Mancea po predlogu Demokratske stranke Srbije i porodice stradalog fudbalera.

Dragan Mance (1962 - 1985) bio je fudbaler Partizana. Poginuo je u 23. godini u saobraćajnoj nesreći na putu Beograd-Novi Sad. Za državnu reprezentaciju je nastupio četiri puta, a u Partizanu je odigrao 262 utakmice i postigao 145 golova.

Liberalno-demokratska parija je predložila da plato u centru Beograda, ispred Doma omladine u Dečanskoj ulici, ponese ime istaknutog rok muzičara Milana Mladenovića (1958-1994), najpoznatijeg kao pevač i gitarista beogradske rok grupe "Ekatarina velika".

Sa tom grupom Mladenović je snimio sedam albuma, a njihove pesme "Ljubav", "Samo par godina za nas", "Krug", "Kao da je bilo nekad", "Ti si sav moj bol" i druge svrstane su u antologiju rok muzike.

Dvočasovna sednica skupštine grada završena je usvajanjem tih rešenja, a usvojena je i izmenjena odluka o uređivanju i održavanju grobalja i sahranjivanju.