utorak 14. avgust 2012.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > SNS predvodi opštinu Surčin, DS bojkotuje

SNS predvodi opštinu Surčin, DS bojkotuje

BEOGRAD- Novoizabrani predsednik Skupštine opštine (SO) Surčin Stevan Šuša izjavio je da očekuje da će odbornici Demokratske stranke (DS) učestvovati u radu sednice na kojoj će biti formirana opštinska vlast i da će pomoći njen rad.

"Još nismo konstituisali kompletnu vlast, to pokušavamo da učinimo u što kraćem roku. Očekujemo da naredne nedelje održimo još jednu sednicu na kojoj ćemo izbrati predsednika opštine i sve organe da bi opština mogla da funkcioniše", kazao je za Šuša, lokalni funkcioner SNS-a koji je danas izabran za predsednika SO Surčin. 

Novu lokalnu vlast čine koalicija SNS-URS-SPS, a sednici nisu prisustvovali odbornici DS (11) i Pokreta za Bogatu opštinu Surčin (5). 

Po njegovim rečima, odsustvo opozicionih odbornika je loša poruka građanima Surčina da opozicija ne prihvata realnost. 

"Nadamo se da će odbornici DS doći na tu sednicu i prisustvom pomoći u radu Skupštine opštine", kazao je on. 

Šuša je ocenio da današnja sednica pokazuje da se u Surčinu postuje volja gradana i da niko nikome ne može oduzeti mandate ucenama i pretnjama. 

Nova opštinska vlast će se, kako je naveo, usmeriti, između ostalog, na izgradnju doma zdravlja, obdaništa i puteva. 

Glasovima 19 od 35 odbornika za predsednika Skupstine opstine Surčin izabran je Stevan Šuša iz SNS, a za njegovog zamenika Vladan Janićijevic iz URS. 

Vladajuću koaliciju čini 10 odbornika SNS-a, šest SPS-a i tri iz URS-a. 

Konstituisanje vlasti u Surčinu obeležili su incideti i optužbe da je DS "kupio" po jednog odbornika SNS i SPS. 

Nezadovoljni gradani su razbijali prozote na zgradi Opštine u vreme konstitutivne sednice SO krajem maja, kada su odbornici i pristalice SNS sprečile DS i Pokret za bogatiji Surčin da formiraju vlast.

Neposredno potom su vlast formirali naprednjaci, uz podršku SPS i URS.