ponedeljak 14. mart 2011.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > Taksisti najavili protestnu vožnju u gradu

Taksisti najavili protestnu vožnju u gradu

BEOGRAD- Strukovno udruženje taksi preduzetnika Beograda (SITAB) najavilo je da će u ponedeljak od 12.00 do 15.00 održati protestnu vožnju od Novog Beograda do centra grada.

Tokom protestne vožnje čiji je cilj uvođenje zakonitosti i reda u taksi prevoz, kako se navodi u saopštenju SITAB-a, taksi vozila će se kretati u žutoj traci da se ne bi blokirao saobraćaj.

SITAB od resornih ministarstava traži usvajanje izmena i dopuna Zakona o drumskom saobraćaju po hitnom postupku, ukidanje propisa kojim će taksi vozilo imati posebne registarske tablice, priznavanje taksi vozila za osnovno sredstvo rada, kao i ukidanje akciza na gorivo do 300 litara mesečno.

Taksisti od gradonačelnika Beograda i lokalne samouprave traže imenovanje nove radne grupe za unapređenje rada taksi prevoza u koju će biti uključeni predstavnici SITAB-a.

Oko 750 taksi vozila je 31. januara organizaovalo protesnu vožnju kroz Beograd tražeći izmene Zakona o autotaksi prevozu i ukidanje akciza na gorivo za taksiste do 300 litara mesečno.

SITAB je i u decembru prošle godine organizovao protest u Beogradu.