četvrtak 13. oktobar 2011.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > Porodilište na Dedinju uvelo video-nadzor beba

Porodilište na Dedinju uvelo video-nadzor beba

BEOGRAD - Bolnica za ginekologiju i akušerstvo KBC "Dr Dragiša Mišović - Dedinje" pustila je u rad prvi informacioni sistem koji omogućava roditeljima da putem Interneta posmatraju svoje novorođenče.

Bolnica na Dedinju je prva koja je uvela ovu uslugu u Srbiji, a uskoro će i u drugim beogradskim i tri najveća porodilišta u zemlji roditelji i njihovi najbliži imati priliku da podele najsrećnije trenutke odmah po rođenju bebe, bez obzira gde se nalaze, navedeno je u saopštenju ove zdravstvene ustanove.

Sistem "Maj nju bejbi kem" (My new baby cam), uz pomoć kamere okačene na bebin krevetac, omogućava virtuelne posete bebama u porodilištu. Jednostavnom uplatom na terminalu koji se nalazi u porodilištu, roditelji dobijaju korisničko ime i lozinku uz pomoć koje mogu pristupiti sajtu i koristiti uslugu.

Za kontrolu rada sistema zadužene su medicinske sestre koje su u stalnom kontaktu sa bebama i porodiljama. Sistem ima nekoliko nivoa zaštite i potpuno je siguran.

Bolnica za ginekologiju i akušerstvo na Dedinju opremljena je prema najvišim evropskim standardima. Tokom 2010. godine urađeno je 2.008 porođaja, a u prvih osam meseci ove godine 1.419.

Ovim sistemom bebu odmah po rođenju mogu da vide iz bilo kog dela sveta ne samo roditelji, već i svi oni kojima oni daju pristupnu šifru.