četvrtak 13. oktobar 2011.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > Izložba "Životinjsko carstvo" u Prirodnjačkom muzeju

Izložba "Životinjsko carstvo" u Prirodnjačkom muzeju

BEOGRAD - Izložba "Životinjsko carstvo", na kojoj će biti predstavljeni sisari, ptice, ribe i gmizavci iz zbirki Prirodnjačkog muzeja, biće otvorena 15. oktobra u galeriji tog muzeja.

Izložbom će, kako je najavljeno, muzej predstaviti sastav, složenost i raznovrsnost kičmenjaka, njihovo rasprostranjenje, geografsko poreklo, način života.

Posetioci će moći da saznaju kako je najmanja evropska ptica pobedila na takmičenju i postala kralj ptica, gde živi blindirani sisar, ko je crno-beli lepotan i gde živi i zašto slepi miševi žive na tavanima kuća.

Na izložbi će biti predstavljena ptica koja ima jedan od najdužih kljunova, ajkula koja ne liči na ajkulu, gušter zastrašujućeg izgleda koji je vegetarijanac, životinje koje više ne žive u Srbiji, ali i neke tek pristigle, kao i primerci drugih interesantnih, značajnih ili retkih vrsta kičmenjaka sa svih kontinenata, koje su deo ogromnog i raznovrsnog životinjskog carstva.

Specijalno za ovu priliku Prirodnjački muzej izložiće neke od najvrednijih i najzanimljivijih eksponata iz svojih zbirki riba, gmizavaca, ptica i sisara, koji potiču iz Srbije, Evrope, ali i iz najudaljenijih krajeva sveta.

Autori izložbe, koja će biti otvorena do 1. marta, su Dubravka Mićković, Ana Paunović, Milan Paunović, Marko Raković i Daliborka Stanković.