četvrtak 13. maj 2010.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > Održana stota sednica Gradskog veća

Održana stota sednica Gradskog veća

Gradsko veće grada Beograda održalo je juče jubilarnu, stotu sednicu, na kojoj su članovi o tačkama prvi put glasali elektronskim putem. Gradonačelnik i predsednik Gradskog veća Dragan Đilas naglasio je da je zadovoljan radom Veća i Gradske uprave.

- Pored svih razlika među strankama koje čine vladajuću koaliciju, funkcionišemo kao dobar tim. U proteklih godinu i po dana rešeno je mnogo problema. Mislim da su evidentni pomaci u gotovo svim oblastima za koje smo zaduženi i da je Beograd, i pored krize, nastavio da se razvija - kazao je Dragan Đilas.

Aplikaciju za elektronske sednice uradio je Zavod za informatiku i statistiku grada. Na ovaj način kompletno se olakšava proces rada, kako tokom priprema sednica tako i po završetku. Sednice će ubuduće biti bespapirne, čime će se ostvariti ušteda u trošenju materijala, veća transparentnost i efikasnost, a omogućeno je i da se sugestije i predlozi istog momenta unesu u akte koje donosi Gradsko veće. Novim načinom omogućeno je i elektronsko glasanje, zahvaljujući čemu predsedavajući istog momenta na svom displeju ima rezultat glasanja. ZIS planira da ovaj sistem u budućnosti implementira i u rad Skupštine grada Beograda.