četvrtak 13. maj 2010.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > Krstarenje brodom "Beograd 25" počelo

Krstarenje brodom "Beograd 25" počelo

Brod "Beograd 25" od juče vozi sve zainteresovane Beograđane i ostale turiste na relaciji Dorćol (ispred SRPC "Milan - Gale Muškatirović") - Ada Međica - Dorćol. Sezona će trajati do jeseni, to jest dokle budu dozvoljavali vremenski uslovi. Brod "Beograd 25" saobraćaće svakog dana u dva termina, a od 20. juna počinje i program noćnog krstarenja.

Kapetan broda Nenad Plazinić izjavio je da brod isplovljava svakodnevno u 18.30 i 20.20 sati, plovidba traje sat i trideset minuta, a relacija je duga 16 kilometara.

Tokom plovidbe putnici će moći da slušaju prigodnu muziku sa pričom o Beogradu, Savi, Dunavu, beogradskim mostovima, rečnom saobraćaju. Noćno krstarenje, koje počinje 20. juna, omogućiće svim zainteresovanim građanima i turistima da sa Dunava uživaju u pogledu na Beograd kod hotela "Jugoslavija" i na stari deo Zemuna.

- Putnički brod "Beograd 25" ima 50 mesta za sedenje, putnici mogu kupiti piće po popularnim cenama, a brod je namenjen i za najmove po satu, dnevni i noćni najam. Brod je porinut 1995. godine i do sada je njime prevezeno više od 155.000 putnika. Brod je vlasništvo Javnog preduzeća "Milan - Gale Muškatirović" - rekao je Plazinić.

Karta za odrasle košta 300 dinara, a za decu do 15 godina 150 dinara.