sreda 13. april 2011.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > Postavljeno 826 tabli na ćirilici i latinici

Postavljeno 826 tabli na ćirilici i latinici

BEOGRAD - Postavljanje tabli sa nazivima ulica i trgova sa novim izgledom na ćiriličnom i latiničnom pismu, sa grbom grada Beograda, počelo je ove godine i do sada ih je postavljeno 826, a planirano je da se do kraja godine postavi oko 3.000 ovakvih tabli. Nov izgled tabli doprineće lakšem i kvalitetnijem snalaženju stranaca u našem gradu.

- U 2010. godini donete su dopune i izmene grafičke knjige standarda za izgled tabli, čime su se stvorili uslovi da se postavljaju table sa grbom grada Beograda i vrši ispisivanje naziva ulice na ćiriličnom i latiničnom pismu. Postavljanje ovakvih tabli započeto je u 2011. godini, kada je Sekretarijat za komunalne i stambene poslove zaključio ugovor za postavljanje 1.132 table (790 tabli sa nazivima ulica i 342 table s kućnim brojevima) na opštinama Voždovac, Zvezdara, Čukarica, Rakovica, Savski venac, Zemun, Novi Beograd i Palilula. Do sada je postavljeno 826 tabli na Zvezdari, u Zemunu i Novom Beogradu, a danas su table sa novim izgledom postavljene i u Kolarčevoj ulici i na Terazijama - kaže Predrag Petrović, gradski sekretar za komunalne i stambene poslove.

Prema njegovim rečima, postavljanje preostalih 306 tabli je u toku na opštinama Voždovac, Čukarica, Rakovica, Savski venac i Palilula, a završetak se očekuje u narednih mesec dana.

U narednom periodu predstoji sprovođenje javne nabavke za izradu i postavljanje 959 tabli (586 komada s nazivima ulica i 373 table s kućnim brojevima) na opštinama Voždovac, Zvezdara, Čukarica, Rakovica, Savski venac, Stari grad, Zemun, Vračar, Novi Beograd i Palilula.

U toku je i popisivanje nedostajućih tabli sa nazivima ulica na Starom gradu, Vračaru, Savskom vencu, Novom Beogradu, Zvezdari, Čukarici, Voždovcu i Paliluli, sve ukupno oko hiljadu tabli, čije je postavljanje, takođe, planirano do kraja ove godine.