nedelja 13. februar 2011.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > Na sajmu pčelarstva i meda 75 izlagača iz Srbije i inostranstva

Na sajmu pčelarstva i meda 75 izlagača iz Srbije i inostranstva

BEOGRAD - Treći sajam pčelarstva, inovacija, meda i proizvoda od meda na kojem učestvuje 75 izlagača iz Srbije i inostranstva otvoren je juče na Beogradskom sajmu. Sajam traje do danas, a organizator ove izložbene i prodajne manifestacije je Savez pčelarskih organizacija Srbije.

Ministar trgovine i usluga Srbije Slobodan Milosavljević kazao je otvarajući Sajam pčelarstva da je značaj ove manifestacije veliki i da Srbija mora biti istrajna u borbi protiv falsifikovanog meda koji se pojavljuje na tržištu. Prodaja takvog nekvalitetnog meda mora se što pre iskoreniti, rekao je Milosavljević.

Predstavnik organizatora sajma pčelarstva Rodoljub Živadinović kazao je da se u Srbiji proizvodi med ekstra kvaliteta i sva proizvedena količina može da se izveze.

Predstavnici svetske organizacije pčelara "Apimondija" najavili su da će u 2012. godini u Beogradu biti održan Simpozijum pčelara koji treba da pomogne razvoju pčelarstva u Srbiji.

Na ovogodišnjem sajmu pčelarstva učestvuju pčelari praktičari i proizvođači opreme za pčelarstvo iz Srbije, Hrvatske, Belorusije, Makedonije, Slovenije, Crne Gore, Mađarske i Republike Srpske.

Slogan ovogodišnjeg Sajma pčelarstva, koji se održava u hali 3 Beogradskog sajma, je "Na medno te vodim mesto", a ulaz za sve posetioce je besplatan.