petak 12. novembar 2010.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > Specijalna antiteroristička jedinica oduševila male Rome

Specijalna antiteroristička jedinica oduševila male Rome

BEOGRAD - Pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice u sredu su kao na filmu demonstrirali svoje veštine pred tridesetoro romskih mališana, koji su nekada živeli u nehigijenskom naselju ispod Gazele.

Ovo druženje osmišljeno je kako bi motivisalo romsku decu da već u školskom uzrastu razmišljaju o svom budućem zanimanju, a Sekretarijat za socijalnu zaštitu će ih u narednom periodu upoznati i sa drugim profesijama.

- Jedan od naših zadataka je da prikažemo da u ovoj jedinici rade ljudi koji su hrabri, sposobni i koji su spremni da pomognu društvu i državi u svakom trenutku. I upravo oni treba da budu primer svoj deci Srbije i svim generacijama koje dolaze. Deci su se svideli svi sadržaji, ali najviše rad sa psima, jer vole da se druže sa životinjama - izjavio je za Beoinfo Željko Mojsilović, pomoćnik komandanta SAJ.

Dečaci i devojčice školskog uzrasta, koji sada žive u novoformiranim naseljima Makiš i Boljevci, kroz čitav kompleks šetali su u koloni dva po dva i marširali kao vojnici. Bili su oduševljeni labradorom Džekijem i specijalcima koji se u punoj opremi penju i spuštaju niz užad. Posebno ih je obradovalo kad im je vođa tima Vladan Mirković dao "zeleno svetlo" da rukuju dvogledima, kamerama i poluatomatskim puškama i pištoljima, naravno bez šaržera.

Driton Aleksić, koji ide u peti razred, rekao je da će kad poraste biti specijalac i da će voziti tenk, ali da prvo mora da "završi školu i dobije jake mišiće".