Glas Javnosti

Šta kaže BONTON: Da li treba da sredite HOTELSKU sobu pre nego što je naputite?

Život
Autor: Glas javnosti

Stručnjaci za bonton konačno otkrili informaciju koja mnoge zanima

Ako ste se ikada zapitali da li treba da sredite hotelsku sobu ili apartman pre nego što isti napustite, niste jedini! I dok neki smatraju da to nije njihova obaveza, s obzirom da da su platili svoj boravak, neki su preterano revnosni, pa nameste posteljinu do savršenstva, iako znaju da ista svakako mora da se skine i opere.

Ali, šta kažu stručnjaci za bonton - u kakvom stanju treba ostaviti hotelsku sobu?

- Apsolutno nema potrebe da nameštate krevet pre nego što napustite sobu. Posteljina će svakako odmah biti skinuta, tako da nema potrebe zamariti se time - kaže za "Travel + Leisure" Majka Majer, stručnjak za bonton i autor knjiga o istoj temi.


Foto;freepik

Ona savetuje i da ne ostavljate đubre razbacano svuda po sobi (flaše, maramice, omote...), kao što to ne biste uradili ni da ste odseli kod prijatelja, već da ga odložite u kante za smeće koje postoje u svakoj sobi.

Još jedna stvar na koju treba obratiti pažnju pre nego što odete iz hotelske sobe ili apartmana jesu peškiri. Najbolje je da iskorišćene peškire ostavite okačene ili složene u kupatilo. "Nikada ne ostavljajte mokre peškire na tepihu ili na nameštaju, jer mogu da oštete drvo ili tkaninu i ostave mokre fleke, te da izazovu buđ, ili se možda neće osušiti na vreme za sledećeg gosta", objašnjava Mejer.

Još jedan stručnjak za bonton Dajan Gotsman, inače osnivač škole protokola u Teksasu, dala je savete na ovu temu. Ona ističe da ne treba koristiti bademantile kao maramice za uklanjanje šminke - mogu se oprati, ali je teško ukloniti zahtevne fleke.

- Ako razbijete čašu ili flašu, pobrinite se da pokupite komadiće u najvećoj mogućoj meri - dodaje Gotsman.

Zaposleni u hotelima imaju još jednu preporuku za sve goste - ako ste u sobi pomerali nameštaj, trebalo bi da ga vratite u prvobitno stanje pre odlaska! Isto važi i za telefon, daljinski upravljač ili televizor.

Glas javnosti MN03S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Lela u 18.03.2024 10:12:29 h
     0 
Bez obzira što nema potrebe, nekako mi je neprijatno da za sobom ostavim haos. Ne trudim se da ne znam kako namestim i doteram sve, ali i ne ostavljam za sobom ono što ne moram. A naravno da će oni odmah skinuti posteljinu i srediti sve ponovo. Skoro sam nešto slavila u jednom od spa intimo apartmana, pa je baš bilo svega, ali sam se potrudila da pokupim na jedno mesto čaše, smeće i slično, nekako, ne osećam se dobro kada za mnom ostane haos.