utorak 12. april 2011.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > Vesna Marjanović i Nataša Milošević novi članovi Gradskog veća

Vesna Marjanović i Nataša Milošević novi članovi Gradskog veća

BEOGRAD - Odbornici Skupštine grada Beograda konstatovali su na jučerašnjoj sednici ostavke članova Gradskog veća Milete Radojevića i Darijana Mihajlovića i na njihovo mesto izabrali Vesnu Marjanović i Natašu Milošević.

Mihajlović je podneo ostavku na lični zahtev, dok je Radivojević, nakon ostavke u decembru, postavljen za v.d. direktora Gradskog saobraćajnog preduzeća Beograd.

Vesna Marjanović, diplomirani pravnik, obavljala je niz političkih funkcija od 1990. godine. Bila je odbornik u Skupštini grada Beograda 2003. -2007. godine, posle čega je dve godine bila poslanik u Skupštini Srbije. Do sada je obavljala funkciju predsednice Odbora za kulturu i informisanje i šefa delagacije Skupštine Srbije pri Parlamentarnoj skupštini zapadnoevropske unije.

Miloševićeva (29), diplomirani socijalni radnik, od 2008. godine zaposlena je u Centru za socijalni rad u Beogradu.

Zamenik gradonačelnika Beograda Milan Krkobabić naveo je da se na osnovu njihovih biografija može zaključiti da će one adekvatno obavljati poslove gradskih većnika.

Komentarišući primedbe opozicije da nije poznato koji je delokrug poslova koje će obavljati nove članice, on je ukazao da će obaveze novih članova veća biti naknadno utvrđenje.

Odbornici Skupštine grada usvojili su i Izveštaj o realizaciji Programa uređenja i davanja u zakup građevinskog zemljišta za 2010. godinu, za šta je bilo predviđeno oko 17,6 milijardi dinara, a realizovano oko 13,3 milijardi dinara. Program je finansiran najvećim delom iz budžetskih sredstava - oko 8,6 milijardi dinara, duplo manje uzeto je iz kreditnih sredstava, dok je 21,4 milion uzet iz ostvarenog suficita.

Direktor Direkcije za građevinsko zemljište Boris Ranković je rekao da je za uređivanje građevinskog zemljišta realizovano 4,3 od planiranih pet milijardi dinara, za uređenje kapitalnih saobraćajnica uloženo je 756 miliona dinara, 59 odsto opredeljenih sredstava.

Prema njegovim rečima, u prvom delu programa najviše je izdvojeno za izgradnju mreže kanalizacije, uređenja groblja i izgradnju stanova za raseljavanje, a najmanje za uređenje slobodnih površina. U delu izgradnje kapitalnih saobraćajnica, najvažnija investicija je most preko Save i njene pristupne saobraćajnice, zatim petlja "Hipodrom" i rekonstrukcija Pančevačkog mosta.

Odgovarujći na optužbe opozicije na loše poslovanje Direkcije za građevinsko zemljište, predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić je rekao da je problem u tome što su prihodi Direkcije niski, zbog čega se povlače krediti za kapitalne investicije.

Odbornici Skupštine grada usvojili su i Program izgradnje objekata toplifikacije u ovoj godini, u okviru koga je za materijal, opremu i radove previđeno 1,75 milijardni dinara. Reazlizacijom tog programa povećaće se broj korisnika daljinskog grejanja, biće poboljšan kvalitet distribucije toplotne energije, unapređena zaštita životne sredine i smanjena emisija štenih gasova. Tokom 2011. godine, planirano je gašenje 12 kotlarnica, za šta će biti utrošeno 44 miliona dinara.