subota 12. februar 2011.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > Čiste se šetališta pored Save i Dunava

Čiste se šetališta pored Save i Dunava

BEOGRAD - Ekipe JKP "Gradska čistoća" i JKP "Zelenilo - Beograd", zajedno sa gradskom komunalnom inspekcijom, započele su sanitarno čišćenje šetališta na Savi i Dunavu. Obilne kiše i visok vodostaj ostavili su proteklih nedelja na šetalištima veće količine mulja koji je potrebno ukloniti.

Nebojša Tomić, zamenik gradskog sekretara za inspekcijske poslove, kaže da je akcija započeta jer su trenutni vremenski uslovi povoljni i da period povlačenja vode predstavlja dobru priliku da se ovaj prostor očisti. On je apelovao i na vlasnike splavova da uklone prepreke sa staza kako bi mehanizacija mogla nesmetano da se kreće.

- Akcija čišćenja započeta je juče, a danas nam pomažu i kolege iz "Gradske čistoće", pa ćemo sa više desetina radnika i vozila raditi na čišćenju naplavina i pranju šetališta. Očekujemo da ceo posao bude završen u narednih nekoliko dana. Naši radnici ovih dana učestvuju i na uređenju terena oko Parka prijateljstva na Ušću povodom manifestacije Dana Vojske Srbije koja se održava 13. februara - rekla je Mirjana Čambas, rukovodilac RJ "Novi Beograd" u JKP "Zelenilo - Beograd".

Aziz Azizi, direktor operative u JKP "Gradska čistoća", rekao je da radnici ovog preduzeća redovno učestvuju u svakoj akciji čišćenja priobalja. Prema njegovim rečima, "Čistoća" će učestvovati sa desetak radnika i više vozila, a ukoliko bude bilo potrebe, broj radnika i cisterni biće povećan.