Glas Javnosti

Služili suši na polugolim modelima: Raskošno veselje bivšeg ministra Londona

Svet
Autor: Glas javnosti

Gostima na zabavi koju je organizovala firma za kriptovalute "Copper", kojom predsedava bivši britanski ministar finansija Filip Hamond, služen je suši koji je postavljen na dva oskudno odevena modela.

Privatna zabava održana je prošle nedelje u hotelu „Mandrake“ sa pet zvezdica u centru Londona, nakon čega su mediji objavili fotografiju na kojoj muškarac i žena u providnim bodijima leže na dugačkom stolu punom tanjira sa sušijem.

Zabava je održana kao „after-parti“ nakon konferencije, a zvanicama je obećano istraživanje „svih pet čula“. Neimenovana osoba bliska kompaniji sa kojom je britanski list razgovarao kaže da je reč o „performativnoj umetnosti“ i da u tome nema ničeg lošeg.

Britanski list piše da bivši ministar Hamond nije prisustvovao zabavi. Ovakve zabave nisu retkost, i podseća su mnoge žene rekle 2020. godine da su se suočile sa uznemiravanjem bogatih muškaraca na godišnjem samitu Svetskog ekonomskog foruma u Davosu.


One tvrde da su ih organizatori čak upozorili da ne prisustvuju zabavama same. Istraga iz 2018. godine otkrila je da je seksualno uznemiravanje bilo široko rasprostranjeno na godišnjoj dobrotvornoj akciji za prikupljanje sredstava Predsedničkog kluba kojem su prisustvovale stotine ličnosti iz sveta britanske politike i biznisa.

Mediji su prošle godine objavili i da je američki reper Je (Kanje Vest) izazvao sličnu kontroverzu kada je suši služio na golim ženama na proslavi svog 46. rođendana. Japanska praksa „niotaimori“ – služenje sušija na golim ili poluobučenim osobama – popularizovana je kao rizični oblik zabave na zapadu, a predstavljena je u seriji „Seks i grad“.


Glas javnosti/N02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR