subota 11. jun 2011.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > Skupština grada u ponedeljak o razvoju

Skupština grada u ponedeljak o razvoju

BEOGRAD - Skupština Beograda razmatraće na novoj sednici u ponedeljak, 13. juna Predlog strategije razvoja Beograda, Predlog strategije pošumljavanja, kao i Plan generalne regulacije mreže javnih garaža.

Na dnevnom redu Skupštine nalaze se predlozi planova detaljne regulacije delova Novog Beograda i to centralne zone bloka pet kao i dela Gradske opštine Zvezdara za blokove E1 do E9. Odbornici će razmatrati plan za izgradnju i rekonstrukciju saobraćajnice na području Opštine Obrenovac, od PK "Mladost", do naselja Boljevci u opštini Surčin, zajedno sa mostom preko reke Save.

Razmatraće i Predlog odluke o zaduženju Grada Beograda za finansiranje kapitalnih investicionih rashoda kao i Predlog o izmeni odluke za utvrđivanje naknade za uređivanje gradskog građevinskog zemljišta.

Skupština će razmatrati i Predlog dopune Odluke o mreži osnivnih škola u Beogradu, kao i predloge planova za postavljanje tezgi i drugih pokretnih privremenih objekata na javnim površinama na području Gradske opštine Novi Beograd.

Na dnevnom redu Skupštine je i Predlog o izmenama i dopunama Odluke o uređivanju i održavanju grobalja i sahranjivanju.

Razmotriće se i predlozi o razrešenju i imenovanju direktora i članova nadzornih i upravnih odbora u jednom broju preduzeća i ustanova čiji je osnivač Grad Beograd.