subota 10. decembar 2011.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > Zbog radova za vikend promena režima saobraćaja u Radničkoj

Zbog radova za vikend promena režima saobraćaja u Radničkoj

Zbog izmeštanja postojećeg čeličnog cevovoda i asfaltiranja nadvožnjaka kod Beogradskog sajma doći će do izmena saobraćaja u Radničkoj ulici

BEOGRAD- Zbog izmeštanja postojećeg čeličnog cevovoda na potezu od  novoprojektovanog priključnog šahta koji se nalazi nasuprot „Jugopetrola” do novoprojektovanog šahta u Bulevaru vojvode Mišića nasuprot „Gospodarske mehane” i asfaltiranja nadvožnjaka kod Beogradskog sajma („tobogana”) doći će do izmena saobraćaja u Radničkoj ulici, između Paštrovićeve i „Gospodarske mehane”.

Režim saobraćaja će biti promenjen od 22 časa u petak do 7 časova u subotu, 10. decembra, kao i od subote, 10. decembra, od 21 čas do ponedeljka, 12. decembra, u 4 časa na sledeći način:

Zatvara se za saobraćaj nadvožnjak kod Beogradskog sajma („tobogan”).

Vozila koja se kreću Bulevarom vojvode Mišića iz smera centra grada ka Obrenovcu, Žarkovu i Banovom brdu prebacuju se kod Hale 14 Beogradskog sajma („Gospodarske mehane”) ispred „tobogana” u levu stranu kolovoza i kroz dve saobraćajne trake kreću se kroz podvožnjak ispod železničke pruge, a kod „Jugopetrola”, iza „tobogana” vraćaju se na desnu stranu kolovoza u smeru ka Obrenovcu.

Vozila koja dolaze iz smera Obrenovca kreću se Radničkom ulicom do raskrsnice sa Paštrovićevom, preusmeravaju se u Paštrovićevu ulicu do saobraćajne petlje „Hipodrom”, gde će moći levo da skrenu prema Beogradskom sajmu ili desno prema Miloševom konaku odnosno prema Ulici Teodora Drajzera, Rakovičkom putu i Bulevaru vojvode Putnika.

Paštrovićeva ulica, od Radničke do petlje „Hipodrom”, jednosmerna je prema Hipodromu.

Bulevar vojvode Mišića od raskrsnice sa ulicama Teodora Drajzera, Rakovički put i Bulevar vojvode Putnika do saobraćajne petlje „Hipodrom” jednosmeran je u smeru od saobraćajne petlje „Hipodrom” prema Miloševom konaku (prema Ulici Teodora Drajzera, Rakovičkom putu i Bulevaru vojvode Putnika).

Vozila koja se kreću iz smera Banovog brda prema Beogradskom sajmu i centru grada preusmeravaju se iz Ulice Visoke u Paštrovićevu prema Hipodromu.

Zabranjuje se kretanje teretnih vozila preko 3,5 tona od petka, 9. decembra, u 16 časova do ponedeljka, 12. decembra, u 9 časova.

Teretna vozila koja dolaze iz Savske ulice neće moći da nastave pravo Bulevarom vojvode Mišića pored Sajma, nego će biti usmerena levo na auto-put prema Nišu, a odatle Kružnim putem mogu da se vrate na Ibarsku magistralu.

Teretna vozila koja prilaze gradu sa obilaznice, Ibarske magistrale i Savske magistrale mogu to uraditi prestrojavanjem na petlji „Orlovača” na Kružni put.

Teretna vozila koja dolaze sa Pančevačkog mosta, a cilj im je Ibarska magistrala, treba da se kreću sledećom trasom: Mije Kovačevića, Ruzveltovom, Dimitrija Tucovića, Batutovom, Bulevarom kralja Aleksandra, Gospodara Vučića, Vojislava Ilića na auto-put prema Nišu i odatle Kružnim putem do Ibarske magistrale.

Vozila javnog gradskog prevoza u pomenutom periodu kretaće se na sledeći način:

Vozila sa linija 23, 37, 51, 52, 53, 58, 88, minibus linija E2, E5 i noćnih linija 37, 51 i 56, će u smeru ka centru grada, od Visoke saobraćati desno ka Paštrovićevoj, Paštrovićevom, preko petlje „Hipodrom” i Bulevarom vojvode Mišića do redovne trase. Na izmenjenom delu trase neće biti uspostavljena privremena stajališta.

Vozila sa linija broj 56, 89, 91, 92, 511, 551 i 552 će od raskrsnice Paštrovićeve i Radničke ulice saobraćati Paštrovićevom, zatim preko petlje „Hipodrom” i Bulevarom vojvode Mišića do redovne trase.

U smeru ka Banovom brdu pomenute linije će saobraćati redovnim trasama.

Linija 87 će biti privremeno ukinuta.

Trasa linije 49 će biti privremeno skraćena do kružnog toka kod KBC „Dr Dragiša Mišović” u Bulevaru kneza Aleksandra Karađorđevića.

U smeru ka centru grada biće privremeno ukinuta stajališta „Gospodarska mehana”, „Fabrika šećera” i „Jugopetrol”.