petak 10. decembar 2010.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > Slovenci grade deo obilaznice oko Beograda

Slovenci grade deo obilaznice oko Beograda

BEOGRAD- Generalni direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak potpisao je ugovore sa izvođačima radova za izgradnju obilaznice oko Beograda, mosta preko Kolubare u Valjevu i rekonstrukciju puta od Užica do Požege.

Realizacija ta tri projekta će biti finasirana iz kredita Evropske investicione banke (EIB), a Drobnjak ocenjuje da bi obilaznica oko Beograda mogla da bude u potpunosti završena i da profunkcioniše za dve godine.

Pomoćnik generalnog direktora Puteva Srbije Slavoljub Tubić je najavio da će radovi na obilaznici oko Beograda krenuti u martu sledeće godine, putu od Užica do Požege do aprila u zavisnosti od vremenskih uslova, dok će izgranja mosta preko Kolubare možda početi i tokom ove zime.

Deo obilaznice oko Beograda od Orlovače do Avalskog puta radiće Primorje iz Slovenije zajedno sa domaćim preduzećem Ratko Mitrović-niskogradnja, a vrednost posla iznosi 1,4 milijarde dinara.

Drobnjak je kazao da ukupna dužina mostova koji će na tom delu obilaznice biti izgrađeni iznosi oko 1,5 kilometar, a rok za završetak radova je 540 dana.

Generalni direktor Puteva Srbije je istakao da je završetak izgradnje obilaznice oko Beograda najvažniji saobraćajni infrastrukturni projekat, dodajući da je obilaznica deo Koridora 10 i da bi trebalo da bude završena što pre.

Gradski menadžer Aleksandar Bjelić istakao je da gradske vlasti imaju odličnu saradnju sa Putevima Srbije i izrazio ocekivanje da će kompletna obilaznica oko Beograda biti završena u naredne dve godine.

Radove na izgradnji armiranobetonskog mosta preko Kolubare u ulici Norveških interniraca u Valjevu gradiće preduzeće Ingrap -omni, vrednost radova iznosi 55 miliona dinara, a rok za završetak je 270 dana.

Preduzeće Putevi Užice izvodiće radove na rekonstrukciji puta od Užica do Požege u dužini od oko pet kilometara.Vrednost ugovora iznosi 120 miliona dinara, a rok za završetak je 150 dana.

Predstavnici izvođača su najavili da će posao završiti i pre ugovorenog roka i da će ti infrastrukturni objekti biti kvalitetno izgrađeni.