petak 10. decembar 2010.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > Internacionalni "Rakija fest" tokom vikenda u Beogradu

Internacionalni "Rakija fest" tokom vikenda u Beogradu

BEOGRAD- Internacionalni sajam rakije i najjačih ukusa Srbije, četvrti "Rakija fest", biće održan u subotu i nedelju u Impuls holu hotela "Kontinental", sa više od 50 učesnika, među kojima će se prvi put naći i izlagači hrane, najavili su organizatori.

Direktor festivala Branko Nešić izjavio je na konferenciji za novinare u Rakija baru da je karakter festivala istovremeno edukativan i zabavan i najavio da će posetioci imati priliku da čuju predavanje osnivača preduzeća Kote Klausa Hagmana iz Nemačke, koji će predstaviti savremene destilacione aparate u procesu proizvodnje rakije.

On je napomenuo da će predavači iz ministarstva poljoprivrede govoriti o usklađivanju proizvodnje i kvaliteta rakije sa standardima Evropske unije, a osim što se prvi put izlaže tradicionalna domaća hrana, biće predstavljeno i slaganje rakije sa određenim vrstama čokolade.

Nešić je istakao da je za nedelju planirano proglašenje veselog beogradskog pobednika za najkvalitetniju rakiju koju ocenjuje žiri među čijim su članovima glumci Nenad Jezdić i Miloš Vlalukin, voditelj Slavko Beleslin i hip - hop muzičar Boško Ćirković - Škabo.

Direktor festivala naglasio je i da se Rakija fest priključio akciji Ili piješ, ili voziš Kancelarije za mlade grada Beograda, kako bi se posetiocima skrenula pažnja za odgovorno konzumiranje alkohola i ukazalo na rizičnost kombinovanja alkohola i vožnje.

U okviru zabavnog programa biće organizovana promocija rakije zmajevače, koju je pio Marko Kraljević, kao i promocija rakije Fudbalskog kluba Partizan na kojoj će učestvovati i fudbaleri tog kluba.

Sekretar udruženja proizvođača prirodnih voćnih rakija Najjači ukusi Srbije Uroš Delić najavio je za proleće iduće godine rakija turu Putevi šljivovice, gde će turisti imati priliku da vide prezentaciju proizvodnje rakije na mestu njenog nastanka, ali i da se sami oprobaju u proizvodnji.

Cena ulaznice na Rakija fest je 300 dinara, odnosno 200 za studente, a festival će subotom biti otvoren od 11 do 21 čas, a nedeljom od 11 do 20 časova.

Organizatori festa su Rakia Bar i Udruzenje proizvođača prirodnih voćnih rakija Najjači ukusi Srbije, pod pokroviteljstvom Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja i Ministarstva poljoprivrede, šumarsta i vodoprivrede i podršku Turističke organizacije Beograda.