Glas Javnosti

OSUMNJIČENOM ZA UBISTVO ČAČANSKOG BIZNISMENA ODREĐEN PRITVOR: Dejan se predao posle pet dana, jutros saslušan!

Hronika
Autor: Glas javnosti

Osumnjičeni za ubistvo u Preljini Dejan Popović saslušan je jutros pred sudijom za prethodni postupak i njemu je određen pritvor u trajanju od 30 dana, potvrdio je njegov branilac, čačanski advokat Dragan Ranđelović Džakec.

Osumnjičeni za ubistvo Maria Simovića (44) je pet dana bio u bekstvu, a sinoć se predao policiji u Čačku.

- On se juče u mom prisustvu predao policiji i rešenjem sudije za prethodni postupak njemu je određen pritvor u trajanju od 30 dana. Jutros je sudsko veće njega saslušalo na okolnosti određivanja pritvora i naravno pritvor će biti potvrđen - kazao je advokat Džakec.


Mario Simovič i Dejan Popović  (Foto: Privatna arhiva)

U istrazi očekuju da će tužilac Višeg javnog tužilaštva u Čačku osumnjičenog uskoro saslušati i na okolnosti sumnje na krivično delo koje se Dejanu stavlja na teret. Glavno saslušanje pred tužiocem se očekuje za koji dan, verovatno tokom praznika.

Podsećamo, oružani napad na Maria Simovića koji je na licu mesta podlegao povredama, odigrao se u četvrtak u krugu jednog preduzeća u Preljini.

U prepodnevnim satima je navodno Dejan ispalio više hitaca u žrtvu a nakon toga se udaljio sa lica mesta. Policija je za njim tragala pet dana. Kako je njegov branilac i potvrdio, on se juče policiji predao u njegovom prisustvu.


Ubijeni Mario Simovič (Foto: Privatna arhiva)

Prema rečima izvora, žrtva i osumnjičeni su se poznavali od ranije, a jedno vreme su čak i poslovno sarađivali. Međutim, u poslednje vreme nisu bili u dobrim odnosima, a svađa je navodno nastavala oko placa. Takođe, osumnjičeni Dejan P. je navdno u proteklih godinu dana strahovao za svoj život zbog sukoba sa Simovićem, a dan pre nego što je počinio zločin, navodno, bio je u policiji da prijavi svoj problem.

Inače, osumnjičenog Dejana Popovića u Čačku znaju kao preduzetnika koji je čitavog života radio i sticao.

- On nema krivični dosije, ranije nije pravio probleme, šta mu sada bi nije nam jasno - kažu Čačani.


Glas javnosti/K04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR