petak 9. april 2010.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > Trka ''Kadeti oko Beograda'' 10. i 11. aprila

Trka ''Kadeti oko Beograda'' 10. i 11. aprila

Biciklistička trka "Kadeti oko Beograda" održaće se u subotu i nedelju, 10. i 11. aprila, a  na njoj će učestvovati više od 70 mladih vozača iz Slovenije, Slovačke, Bugarske, Hrvatske i Srbije.

Organizator trke je Biciklistički savez Beograda, a pokrovitelj takmičenja je Skupština grada Beograda. Start je u subotu u 11 časova ispred Gradske skupštine, a posle prevezena 102 kilometra, biciklisti će kroz cilj proći u Lazarevcu u nedelju posle 11 časova.

- Nastavili smo tradiciju okupljanja mladih vozača iz Evrope na jednoj od najprestižnijih kadetskih trka u regionu, na šta smo posebno ponosni - rekao je predsednik BS Beograda Nebojša Popov.

Prema rečima direktora trke Nikole Jakovljevića, druga etapa bodovaće se za kadetsku ligu Srbije, a voziće sa kao "Trofej Čukarice" u okviru manifestacije "Dani Beograda".

- Trka će najverovatnije biti rešena u drugoj etapi, kada učesnike čeka uspon na Avalu u dužini od deset kilometara - rekao je Jakovljević.

Prva etapa, u dužini od 28,8 kilometara, voziće se od Gradske skupštine, preko Barajeva do Sremčice. U subotu u 16 časova startovaće druga etapa, duga 22,7 kilometara, a voziće se od Barajeva, preko Ripnja, do vrha Avale.

Start treće etape, koja je duga 51,3 kilometra, predviđen je za nedelju u 10 časova ispred opštine Čukarica, a karavan će, preko Meljaka i Stepojevca, put završiti u Lazarevcu.