petak 9. april 2010.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > Slonica surlom napala dedu

Slonica surlom napala dedu

Slonica Tvigi udarila Miroslava P. (65) i surlom mu napravila serijski prelom rebara dok je pokušavao da spasi unuka! Maloletni I. Š. (7) prošao bez povreda, a stanje povređenog stabilno

BEOGRAD - Slonica Tvigi juče je u Zoo vrtu napala penzionera Miroslava P. (65) i nanela mu teške telesne povrede. Lekari beogradskog Urgentnog centra juče posle podne su se borili za njegov život i njegovo stanje je stabilno!
Sve je počelo bezbrižnom šetnjom dede i unuka. U jednom trenutku, unuk I. Š. (7) otrgao se od dede Miroslava i ušao u ograđeni prostor sa slonovima.
Da bi spasao svog unuka, deda je preskočio ogradu ali je slonica surlom udarila starca u grudni koš!

Nije htela da ga ubije
 
- Srećom slonica nije zgazila dedu jer bi u tom slučaju, povrede bile mnogo veće. S druge strane, da je i htela da ga ubije verovatno bi reagovala nogom, a ne surlom - objašnjava Đačić.
Ove godine Tvigi je napunila 37 godinu. Od veterinara Maige saznali smo da je slonica miroljubiva i da je posetioci izuzetno vole, najviše deca.

Poslednja vest 

- Zdravstveno stanje 65-godišnjeg M. P, koga je u beogradskom Zoološkom vrtu povredila slonica, i dalje je stabilno - izjavio je portparol Kliničkog centra Srbije Drago Jovanović.  On  je podsetio da je taj pacijent u Urgentni centar primljen sa teškim povredama trbuha, grudnog koša i preloma više rebara nakon čega je operisan.

Veću tragediju sprečio je čuvar koji je bio u prolazu i koji je brzo reagovao i spasio starca! Dete se samo, bez ikakvih povreda izvuklo iz ograđenog prostora.
Obaveštena je i Hitna pomoć, koja je nesretnog čoveka u besvesnom stanju prevezla u Urgentni centar.
Kako nezvanično saznajemo, udarac je uzrokovao serijski prelom rebara i unutrašnje krvarenje. Zbog toga je Miroslav P. hitno prebačen u operacionu salu.

Maloletnog I.Š. do dolaska roditelja čuvali su zaposleni u Zoo vrtu.
- Šta da vam kažem - životinje su u ograđenim prostorima! Postoje mnogo obaveštenja da ih ne treba hraniti da im ne treba prilaziti preblizu, ali eto i pored svega toga dešavaju se i ovakve stvari - objašnjava za Kurir Dragoljub Đačić, jedan od zvaničnika ZOO vrta. - Tvigi je mirna slonica, ali s obzirom na njenu veličinu i usamljenost i mi vodimo računa kada ulazimo u njen deo! Ona je u našem Zoo vrtu oko 15 godina. Ovo je prvi put da nekoga povredi - dodaje Đačić i naglašava da je sreća u nesreći što je dete prošlo bez ikakvih povreda.

J. RAFAILOVIĆ - A. MLAKAR

Komentari

Naravno, propisi su "samo" za Nemce, a mi mozemo da ih unterpretiramo kako nama odgovara. Dedi se unuk istrgao "samo" na kratko i gle belaja. Covek na fotografiji je "samo" zakoracio jednom nogom u zabranjeni prostor da bi nahranio slonicu. On je "siguran" da bi uvek mogao da se vrati pre nego sto ga slon stigne. I onda nas super narod "samo" kratko vozi u suprotnom smeru jer poznaje kraj, "samo" ostane sa polovinom duzine svojih kola u sred raskrsnice i blokira sve druge, "samo" na kratko ostavi auto na sinama, udje kod doktora "samo" da pita, itd.itd.
Zato i Nemcima ide kako ide, ne bog zna kako, a nama sledi svetla buducnost, doduse treba "samo" da resimo neke trenutne probleme.