četvrtak 8. decembar 2011.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > Za vikend povremeno zatvaranje tobogana u Radničkoj

Za vikend povremeno zatvaranje tobogana u Radničkoj

Za vikend tobogan u Radničkoj ulici biće zatvoren za saobraćaj zbog izmeštanja čeličnog cevovoda

BEOGRAD - „Tobogan” u Radničkoj ulici biće  tokom narednog vikenda noću zatvaran za saobraćaj  zbog izmeštanja postojećeg čeličnog cevovoda.
Vozila preko „tobogana” neće moći da saobraćaju od 22 sata u petak, 9. decembra, do subote, 10. decembra, ujutro u 7 sati, zatim od subote uveče u 21 sat do nedelje u 12 sati, kao i u nedelju uveče od 22 sata do 4 sata u ponedeljak ujutro, saopšteno je iz Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

Vozila koja se budu kretala Bulevarom vojvode Mišića iz smera centra grada ka Obrenovcu, Žarkovu i Banovom brdu  prebacivaće se  kod Hale 14 Beogradskog sajma („Gospodarske mehane”) u levu stranu kolovoza i kretaće se podvožnjakom ispod železničke pruge, a na raskrsnici kod „Jugopetrola” vratiće se na uobičajenu, desnu stranu kolovoza u smeru ka Obrenovcu.

Vozila koja dolaze iz smera Obrenovca kretaće se Radničkom ulicom do raskrsnice sa Paštrovićevom, zatim će se preusmeravati u Paštrovićevu ulicu do petlje „Hipodrom”, gde će moći da skrenu levo prema Beogradskom sajmu ili desno prema Miloševom konaku.

Zbog ovakvog režima saobraćaja Paštrovićeva ulica, od Radničke do petlje „Hipodrom”, biće jednosmerna u smeru prema Hipodromu, tako da će se vozila koja se budu kretala iz smera Banovog brda prema Beogradskom sajmu i centru grada preusmeravati iz Kirovljeve i Visoke u Paštrovićevu ulicu prema petlji „Hipodrom”.
Jednosmeran za saobraćaj biće i Bulevar vojvode Mišića, i to u smeru od petlje „Hipodrom” do raskrsnice kod Miloševog konaka.

Ukidaju se stajališta javnog prevoza u smeru ka centru grada, i to „Fabrika šećera”, „Jugopetrol” i „Gospodarska mehana”.

Za teretna vozila preko 3,5 tona važi zabrana kretanja Radničkom ulicom tokom čitavog vikenda, i to od petka u 16 sati do ponedeljka u 9 sati ujutro.

Teretna vozila koja dolaze iz Savske ulice neće moći da nastave pravo Bulevarom vojvode Mišića pored Beogradskog sajma, nego će biti usmerena levo na auto-put prema Nišu, a odatle Kružnim putem mogu da se vrate na Ibarsku magistralu. Teretna vozila koja prilaze gradu sa obilaznice, Ibarske magistrale i Savske magistrale mogu to uraditi prestrojavanjem na petlji „Orlovača” na Kružni put, a ona koja dolaze sa Pančevačkog mosta, a cilj im je Ibarska magistrala, treba da se kreću trasom: Mije Kovačevića, Ruzveltova, Dimitrija Tucovića, Batutova, Bulevar kralja Aleksandra, Gospodara Vučića, Vojislava Ilića na auto-put prema Nišu i odatle Kružnim putem do Ibarske magistrale.