ponedeljak 8. april 2013.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > Zatvoren prolaz kod Kule Nebojša

Zatvoren prolaz kod Kule Nebojša

BEOGRAD - Prolaz za putnička vozila kod Nebojšine kule će, zbog porasta nivoa vodostaja, biti zatvoren za saobraćaj od danas, saopštilo je preduzeće "Beograd vode".

JVP "Beogradvode" apeluje na vlasnike splavova, čamaca i objekata da se do daljnjeg ne parkiraju u zoni Kule i da svoja vozila blagovremeno uklone sa ove lokacije.

Parkiranje za ostale vozače u ovoj zoni bilo je zabranjeno od petka, a vozila koja ne budu uklonjena izmestiće službe "Parking servisa".

S obzirom na to da je prolaz zatvoren i za pešake, ekipe JVP "Beogradvode" primetile su da građani pretrčavaju prugu pored Kule, pa iz bezbednosnih razloga, zbog brzine kojom se vozovi kreću na ovom delu koloseka, apeluju da budu obazrivi i to ne čine.

Na Dunavu i Savi u Beogradu i dalje je na snazi redovna odbrana od poplava. Sadašnji nivo Dunava je 582, a Save 534 centimetara.

Do sredine naredne nedelje očekuje se rast nivoa reka u glavnom gradu najviše do pola metra ispod granice vanredne odbrane, a zatim i stagnacija.

Službe preduzeća "Beogradvode" su u pripravnosti i redovno obilaze potencijalne ugrožene tačke, navedeno je u saopštenju.