petak 8. april 2011.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > Mance dobija ulicu kod stadiona Partizana

Mance dobija ulicu kod stadiona Partizana

BEOGRAD - Legendarni fudbaler Partizana Dragan Mance, koji je tragično preminuo u 23. godini, dobiće svoju ulicu u Beogradu, i to kod stadiona Partizana.

Komisija za imenovanje ulica i trgova grada Beograda usvojila je predlog da se po Manceu nazove ulica koja povezuje Gučevsku i ulicu Kneza Aleksandra Karađorđevića, potvrdio je predsednik te komisije Slobodan Stanimirović.

On je podsetio da je odbornička grupa DSS u Skupštini grada predložila da jedna ulica u Zemunu dobije ime napadača "crno-belih", ali da su članovi Komisije predložili da to ipak bude u blizni stadiona FK "Partizan".

U dogovoru sa Manceovom porodicom, navijačima i FK "Partizan", odlučeno je da Mance dobije ulicu pored stadiona, jer je legendarni fudbaler i danas miljenik Partizanovih navijača.

Jedan od najtalentovanijih fudbalera s početka osamdesetih godina tragično je izgubio život u saobraćajnoj nesreći 3. septembra 1985. godine.

U dresu beogradskog Partizana, za koji je odigrao 262 utakmice, postigao 145 golova i osvojio šampionsku titulu u sezoni 1982/83, zaigrao je sa nepunih 18 godina.

Četiri puta igrao je za A reprezentaciju, sedam puta za mladu i dva puta za olimpijsku reprezentaciju Jugoslavije.

Mance, koji je rođen 1962. godine postao je idol mnogih navijača, ne samo Partizana već svih istinskih ljubitelja sporta, a ostaće upamćen i po specifičnom slavlju kad postigne pogodak - kada je visoko podizao ruke i "klizao" na kolenima.