utorak 7. jun 2011.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > Kontrolor na Banjici uboden nožem, u Žarkovu napadnut

Kontrolor na Banjici uboden nožem, u Žarkovu napadnut

BEOGRAD - Kontrolor u Gradskom saobraćajnom preduzeću "Beograd" A.G. napadnut je juče ujutro i izboden nožem na stajalištu autobusa u beogradskom naselju Banjica, ali njegov život nije u opasnosti, saopšteno je iz ovog preduzeća.

U saopštenju se navodi da se napad dogodio nešto posle osam sati na stajalištu "Pet solitera", autobusa broj 42, u Crnotravskoj ulici kada je A.G. sa koleginicom izašao iz vozila da napiše kaznu putniku bez karte.

Dva nepoznata mladića koja su stajala na stanici prvo su počeli da viču i vređaju, zatim je jedan napadač kontrolora gurnuo ramenom, a drugi ga je šutnuo nogom u glavu i nožem ubo u grudi.

Napadači su, zatim, pobegli u pravcu pijace.

Povređeni kontrolor je prebačen na Vojno-medicinsku akademiju, gde mu je pružena pomoć. Tamo je konstatovano da je rana od noža plitka, ali lekari sumnjaju da je kontroloru takođe polomljen i prst na nozi.

Nakon ukazane lekarske pomoći, A.G. je pušten na kućno lečenje.

Posle ovog napada u Crnotravskoj ulici, u kojem je A.G. samo pukim slučajem izbegao ozbiljne povrede, u 12.30 časova u Žarkovu su napadnuti kontrolor i vozač autobusa na liniji 51.

Kontrolor i vozač autobusa, koji je saobraćao u pravcu grada, napadnuti su u stanici kod pijace u Žarkovu u Trgovačkoj ulici.

Vozač belog putničkog kombija preprečio je autobus koji je stajao na stanici, istrčao iz kombija i krenuo na prednja vrata gde je stajala kontrolorka. Vozač kombija je, uz psovke i uvrede, počeo da joj uvrće ruku i da je gura u autobus. Vozač autobusa B. Č. je pritrčao da zaštiti kontrolorku, ali je i on tom prilikom zadobio više udaraca.

Registarski broj tablica belog kombija je zabeležen i predat policiji, koja je uskoro došla i obavila uviđaj, ali je ipak, agresivni napadač pobegao pre dolaska policije.

GSP je saopštio da je od početka godine ovo 46. fizički napad na kontrolore, što predstavlja povećanje u odnosu na prošlu godinu kada su za 12 meseci zabeležena 52 napada.