četvrtak 7. april 2011.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > U "SOS marketu" otkriveno 4,4 kg neispravnog mesa

U "SOS marketu" otkriveno 4,4 kg neispravnog mesa

BEOGRAD - Veterinarska inspekcija je prilikom nenajavljene kontrole "SOS marketa" na Bajlonijevoj pijaci otkrila 4,4 kilograma neispravnog mesa, koje je odmah povučeno iz prometa i uništeno na neškodljiv način, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede i trgovine.

U nenajavljenoj kontroli "SOS marketa", koja je pre dva sprovedena na toj lokaciji na osnovu prijave građana, inspektori su kontrolisali program svežeg mesa, prerađevine od mesa i mlečne proizvode.

Kako je precizirano, u objektu je zatečeno pileće meso sa isteklim rokom u količini od 1,4 kilograma i tri kilograma svinjskih butkica sa promenjenim organoleptičkim svojstvima (promenjena boja i miris).

Uzorkovani su i pileći bataci, zbog sumnje da su nezadovoljavajućeg kvaliteta, i te količine su takođe sklonjene iz prometa dok se ne dobiju rezultati analize.

Kako je najavljeno, veterinarska inspekcija Ministarstva poljoprivrede će protiv preduzeća "SOS market" podneti prijavu za privredni prestup zbog stavljanja u promet nebezbedne hrane.