četvrtak 7. april 2011.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > Besplatni programi edukacije za učenike od 13 do 18 godina

Besplatni programi edukacije za učenike od 13 do 18 godina

BEOGRAD - Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda sufinansiraće tokom ove godine 22 besplatna edukativna programa za učenike sedmih i osmih razreda osnovnih škola i srednjoškolce u prestonici, saopšteno je iz Gradske uprave.

- Programi pod sloganom "Za kreativne rado-znalce", pružiće đacima priliku da steknu znanja iz različitih oblasti, usvoje socijalne veštine potrebne za razne hobije i korisno provedu slobodno vreme - ukazao je pomoćnik gradskog sekretara za sport i omladinu Nemanja Radović.

Prema njegovim rečima, mladi će biti u prilici da se upoznaju sa zapošljavanjem kroz afirmaciju evropskih vrednosti, kreiraju projekte koji se tiču javnog prostora ili da pohađaju edukativno-psihološke radionice koje se bave bolestima zavisnosti i vršnjačkog nasilja.

- Tokom cele godine biće organizovane i umetničke i novinarske radionice, predavanja iz oblasti ekologije, muzike, plesa, filmske projekcije, modelarstva, starih zanata - rekao je Radović.

Edukativni programi održavaće se u nekoliko gradskih centara za talente, decu i izođače, a zainteresovani đaci mogu da se informišu o detaljima programa putem plakata koji će biti okačeni u školama ili na sajtu grada www.beograd.rs.