subota 6. novembar 2010.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > Uređenje zelenih i slobodnih površina oko hale "Pionir"

Uređenje zelenih i slobodnih površina oko hale "Pionir"

BEOGRAD - Oko Sportsko-rekreativnog centra "Pionir" u toku je uređenje slobodnih i zelenih površina. Trenutno se radi na prilaznom delu. Posao je započet od ulice Čarlija Čaplina, a u prvoj fazi je obuhvaćena površina od 10.000 kvadratnih metara. Kako je planirano, na 6.500 kvadrata biće travnjaci, na jednoj polovini će biti postavljeno busenje, a na drugoj će se sejati trava.

Najveći deo obnovljenih i novoizgrađenih čvrstih zastora čine dva velika platoa koji se rade od betonskih ploča u crnoj, žutoj i sivoj boji. Od dve manje preostale površine jedna je od betona, a druga od asfalta i biće urađene od istih materijala kako bi se uklopile u postojeći izgled  terena.

Po obodima platoa postaviće se dvadesetak betonskih klupa i isto toliko betonskih i metalnih đubrijera. Za zaštitu novoizgrađenog platoa i zelenih površina, predviđena je metalna ograda u dužini od 70 metara. U delu koji se sada radi, planirana je i sadnja 26 visokih lišćara.

U okviru druge faze planirana je sanacija i izgradnja novih stepeništa, rukohvata i staza, kao i obnova travnjaka pored ulice Mitropolita Petra. Ukoliko vremenski uslovi dozvole, radovi će biti završeni u roku od tri meseca.