subota 6. avgust 2011.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > Krkobabić razgovarao sa radnicima "DES"-a

Krkobabić razgovarao sa radnicima "DES"-a

BEOGRAD - Zamenik gradonačelnika Beograda Milan Krkobabić primio je predstavnike radnika preduzeća za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje radnika sa invaliditetom "DES" koji su više od meseca dana u protestu.

Radnici "DES"-a, koji 33 dana protestuju ispred Ministarstva za ekonomiju, okupili su se juče ispred Skupštine grada da traže podršku u rešavanju svojih problema, saopšteno je iz Gradske uprave.

U Srbiji ima 48 takvih preduzeća, sa više od 3.600 zaposlenih, a na sastanku je pokrenuta inicijativa da se sačuvaju sva preduzeća, da se izdvoje iz nadležnosti Ministarstva za ekonomiju i da se u celosti pristupi rešavanju tog problema na nivou države.

Krkobabić je istakao da Gradska uprava nema instrumente da sada reši problem radnika, ali da može da ukaže na to, pokrene inicijativu i da pomogne u rešavanju.

- Ako danas ti ljudi ostanu bez posla, gotovo sigurno neće uspeti da pronađu novi. Umesto da se bavimo davanjem milostinje i socijale moramo da im omogućimo da rade. Ovo je posebna situacija, jer u "DES"-u radi preko 50 odsto osoba sa invaliditetom - rekao je Krkobabić i istakao da se na zaposlene u "DES"-u ne mogu primenjivati strogi ekonomski kriterijumi.

On je ocenio da ukoliko bude razumevanja u Vladi i Ministarstvu za ekonomiju problem može biti rešen.