petak 5. februar 2010.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > Najraspevanije odeljenje

DEČJE MUZIČKE SVEČANOSTI „DEMUS 2009/2010"

Najraspevanije odeljenje

Ciklus takmičenja u okviru Dečjih muzičkih svečanosti „Demus 2009/2010" na Zvezdari započeo je juče u Muzičkoj školi „Vladimir Đorđević" opštinskim takmičenjima najraspevanijih odeljenja, solo pevača i malih vokalnih sastava. Dečaci i devojčice iz osnovnih škola sa Zvezdare takmičili su se raznovrsnim repertoarom, od kompozicija Betovena i Baha, preko dečjih i zabavnih pesama Aleksandra Koraća, Minje Subote i Mirka Šouca, do izvornih narodnih pesama.
Za najraspevanije odeljenje na Zvezdari proglašeno je odeljenje 4/2 Osnovne škole „Desanka Maksimović", koje će izvornom narodnom pesmom „Dunje ranke" i dečjom pesmom „Gde ko živi" predstavljati opštinu Zvezdara na gradskom takmičenju 'najraspevanijih odeljenja'. Nagrade „Zlatna sirena" dodeljene su i u velikoj konkurenciji solo pevača i malih vokalnih sastava, koji su nastupali u tri takmičarske kategorije i četiri žanra.
Jedno od najpopularnijih muzičkih takmičenja u gradu organizuju Prijatelji dece Zvezdare, pod pokroviteljstvom opštine Zvezdara.