petak 5. februar 2010.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > DSS kritikuje vlast u Beogradu

DSS kritikuje vlast u Beogradu

Beogradski odbor Demokratske stranke Srbije kritikovao je juče lokalnu vlast zbog poskupljenja usluge u vrtićima i najavljenog poskupljenja grejanja navodeći da je to udar na budžet građana.

"Smatramo da su to neprihvatljiva poskupljenja. Niko iz gradske vlasti nije objasnio na koji način će usluga u vrtićima biti bolja nakon poskupljenja od 16.6 odsto niti kako se došlo do te brojke", rekao je predsednik Gradskog odbora DSS Anreja Mladenović na konferenciji za novinare.

Govoreći o uslovima života u Beogradu, Mladenović je ukazao i na povećanje saobraćajnih gužvi zbog smanjenja saobraćaja preko mosta Gazela, koji se mora sanirati zbog oštećenja.

Kao jedan od problema, Mladenović je naveo i sve veće prebacivanje nadležnosti sa gradskih i prigradskih opština na Grad zbog čega, prema njegovom mišljenju, građani ne uspevaju na brz i efikasan način da reše svoje probleme, poput legalizacije građevinskih objekata. "Umesto u dosadašnjih 17 opština sada se pitanje legalizacije građevinskih objekata obavlja na jednom mestu", rekao je Mladenović i dodao da je reč o oko 150.000 predmeta zbog čega građani ne uspevaju da brzo obave legalizaciju.

Predsednik opštine Lazarevac Branko Borić je rekao novinarima da opštinske vlasti imaju sve manje nadležnosti i da su građani zbog toga nezadovoljni, jer za veliki broj poslova moraju da dođu u Beograd. Borić je ukazao i da u Lazarevcu dve godine nije donet nijedan urbanistički plan, a kao razlog za to je naveo što je ta oblast sa opštinskog prebačena u nadležnost Skupštine Beograda koja to nije stavila na dnevni red.

Ključne reči: