petak 5. februar 2010.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > Ana Ivanović za školu bez nasilja

PROGRAMU UNICEFA PRIKLJUČILO SE JOŠ 15 BEOGRADSKIH ŠKOLA

Ana Ivanović za školu bez nasilja

Program "Škola bez nasilja" od danas se sprovodi u još 15 beogradskih škola, a kao promoter ove misije juče se pojavila teniserka Ana Ivanović! Sporazum o saradnji potpisan je u opštini Novi Beograd, a da bi nove škole pristupile programu, iz gradskog budžeta je izdvojeno 3.780.000 dinara.

Pomoćnica gradonačelnika Beograda Radmila Hrustanović rekla je da je grad za program "Škola bez nasilja" do sada izdvojio ukupno 10 miliona dinara, a nastaviće da ga podržava i ubuduće.
- Odrasla sam u Novom Beogradu u vreme kada nije bilo sličnih programa za suzbijanje nasilja. Zbog toga danas svi zajedno moramo učiniti sve što možemo da deca u školama budu bezbedna - poručila je ambasadorka Unicefa, teniserka Ana Ivanović.

Ovom projektu, koji roditeljima, nastavnicima i deci vraća osmeh na lice, pristupile su škole "Duško Radović", "Borislav Pekić", "Kralj Aleksandar I", "Nadežda Petrović", kao i škola "Kralj Petar II Karađorđević".

Programu su pristupile i škole "Vožd Karađorđe" (Jakovo), "Ivan Milutinović", "Vojvoda Mišić", "Stefan Nemanja", "Ilija Birčanin", kao i škole "Nikola Tesla", "Sutjeska", "Svetislav Golubović Mitraljeta", "Boško Palkovljević Pinki" i "Dušan Dugalić".