četvrtak 5. januar 2012.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > Demolirano dečje igralište za hendikepiranu decu na Bežanijskoj kosi

Demolirano dečje igralište za hendikepiranu decu na Bežanijskoj kosi

Demolirano dečje igralište za hendikepiranu decu na Bežanijskoj kosi

BEOGRAD - U novogodišnjoj noći, neodgovorni pojedinci oštetili su sprave na dečjem igralištu za hendikepiranu decu u Norveškoj ulici, preko puta Bežanijskog groblja.

Uništena je dečja vrteška, dve klackalice, višenamenski dečji rekvizit koji se sastoji od tri tobogana, kućice i drugih delova prilagođenih upravo ovoj deci, a oštećena je i fitnes sprava za vežbanje.

Tokom prošle godine uništeno je dečjih rekvizita u vrednosti od oko 12 miliona dinara, što bi bilo dovoljno za izgradnju novog parka srednje veličine u Beogradu.

Grad Beograd  je tokom protekle godine, kako bi se zaštitila dečja igrališta i sportski tereni, obezbedio sredstva za njihovo ograđivanje i do sada je postavljeno 58 zaštitnih ograda. Osnovana je i Komunalna policija, sa ciljem očuvanja javnog dobra, ali, nažalost, i dalje ima pojedinaca koji ne poštuju napore da grad bude što udobnije mesto za život.

JKP „Zelenilo – Beograd” još jednom apeluje na sugrađane da ne lome i ne uništavaju sadržaje na zelenim površinama, jer je to javno dobro u kome treba da uživamo svi i naglašava da će u najskorije vreme popraviti polomljene rekvizite, koji su uništeni iz čiste obesti.

„Park duginih boja” otvoren je u maju 2008. godine, prostire se na 360 kvadratnih metara i obuhvata kompleks od dva dečja igrališta sa gumenom podlogom.

Komentari

Nadjite te vandale ..ispostavite im racun...uzmite im sve dok ne naplatite racun..pa i buvare gde zive. Kada budu poceli da jedu po kontejnerima shvatice.