subota 4. decembar 2010.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > U opštini Zvezdara šalter za katastar nepokretnosti

U opštini Zvezdara šalter za katastar nepokretnosti

BEOGRAD - U opštini Zvezdara otvoren je prijemni šalter Republičkog geodetskog zavoda, na kome građani mogu da imaju uvid u podatke katastra nepokretnosti za teritoriju te opštine. Na tom šalteru može se dobiti kopija plana katastarske parcele, uverenje o imovinskom stanju, nazivu ulice, kućnom broju, kao i informacije o istorijatu i nerešenim zahtevima za sprovođenje promena na nepokretnostima za katastarske opštine Zvezdara, Mirjevo i Mali i Veliki Mokri Lug.

Direktor Republičkog geodetskog zavoda Nenad Tesla kazao je na otvaranju da ovakvi šalteri već rade u opštini Savski venac i Zemun.

"Cilj uvođenja ove usluge je da se unapredi komunikacija sa građanima opština i smanji dolazak građana na šaltere Službe za katastar nepokretnosti", kazao je Tesla.

On je najavio da će prijemni šalteri Republičkog geodetskog zavoda na kojima će biti dostupni podaci o vlasništvu i drugim stvarnim pravima na nepokretnostima, digitalni katastarski plan i adresni registar biti otvoreni i u drugim lokalnim samoupravama u Srbiji. Predsednik opštuine Zvezdara Milan Popović kazao je da je za izdavanje dokumenata potrebno podneti zahtev na šalteru broj 12, gde se po obradi u kratkom roku traženi dokument i podiže.

Popović je kazao da je radno vreme šaltera radnim danima od 8.00 do 16.00, a takse se naplaćuju po cenovniku Republičkog geodetskog zavoda.