nedelja 4. mart 2012.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > U ponedeljak preliminarna lista za 20 stanova za izbeglice

U ponedeljak preliminarna lista za 20 stanova za izbeglice

Lista za 20 stanova za izbegla i raseljena lica iz kolektivnih centara biće objavljena u ponedeljak

BEOGRAD - Završeni su građevinski radovi na prvoj od tri zgrade u Velikom Mokrom Lugu, namenjenoj izbeglim i interno raseljenim licima smeštenim u kolektivnim centrima na teritoriji grada Beograda, a u ponedeljak će biti objavljena i preliminarna rang-lista.

Kako je za Beoinfo rekao Zoran Kostić, član Gradskog veća, prvi objekat imaće dvadeset stanova, koliko će imati i ostala dva, za koje je krajem januara potpisan sporazum o finansiranju izgradnje sa Evropskom unijom.
–    Rangirano je 50 porodica koje su ispunile sve uslove konkursa. Ostale prijave su odbačene jer su bile neblagovremene, nepotpune ili se radi o osobama koje ne stanuju u kolektivnim centrima za čije je raseljavanje i raspisan konkurs. Svi koji su konkurisali imaju rok od osam dana da podnesu prigovor ukoliko smatraju da je u njihovom slučaju napravljena neka greška ili povređeno neko pravo. Prigovore će razmatrati gradonačelnik Beograda i nakon njegove odluke, formiraćemo i konačnu rang-listu koja se očekuje do 20. marta. Jedna od porodica koja se bude uselila u prvu zgradu od 20 stanova, na predlog Gradskog centra za socijalni rad, dobiće status domaćina zgrade. Posao će im biti da vode računa o potrebama ostalih stanara zgrade i posreduju u komunikaciji sa nadležnim institucijama, a za to angažovanje biće plaćeni iz gradskog budžeta – rekao je Zoran Kostić, predsednik komisije.

Porodice koje su se našle „ispod crte”, kao i sve ostale koje su smeštene u kolektivnim centrima imaće priliku da na sledećem konkursu za preostalih 40 stanova reše svoje stambeno pitanje, pa iz komisije pozivaju zainteresovane da već počnu da prikupljaju nedostajuću dokumentaciju.

Na istoj lokaciji, preciznije između ulica Vladimira Ćorovića, Teodorine, Vladimira Dvornikovića i Jovijanove, gradiće se još dve zgrade sa po dvadeset stambenih jedinica. Stanovi su površine od 20 do 57 kvadrata, a po strukturi su garsonjere, jednosobni, dvosobni i dvoiposobni.

Za objekte su projektovana i parking mesta, a nekoliko stanova u prizemlju ima pristupe prilagođene osobama sa posebnim potrebama.

e.p.k.