četvrtak 4. mart 2010.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > Naprednjaci se osilili na Voždovcu

ČELNICI NOVE LOKALNE VLASTI IZ SRPSKE NAPREDNE STRANKE SEJU STRAH MEĐU ZAPOSLENE

Naprednjaci se osilili na Voždovcu

Samo nedelju dana od imenovanja otpustili sve zaposlene koji su članovi suparničkih stranaka i prete novim otkazima za "neposlušne"

Nova ekipa Srpske napredne stranke na Voždovcu seje strah među zaposlene, dok se njeni čelnici, najblaže rečeno, bahato ponašaju, kažu naši sagovornici Kurira iz opštine Voždovac. Odmah po preuzimanju vlasti sproveli su čistku, u čemu je prednjačio predsednik opštine Dragan Vukanić. On i predsednik Skupštine opštine Milan Rajković (novopečeni naprednjak, ranije socijalista) ponašaju se toliko bahato da o tome svedoče brojni njihovi saradnici (imena poznata redakciji - prim. aut.).

Rajković: Hvala, do viđenja!

Rajković nije želeo da za Kurir razgovara na ovu temu, već nam je poručio da će razgovarati s nama kad mu kažemo ime onog kog je otpustio ili kom je pretio otkazom.
- Do tada, hvala i do viđenja! - poručio nam je Rajković.

"Kamiončić" od desetina hiljada evra

"Kamiončić" koji vozi predsednik opštine Voždovac Dragan Vukanić zapravo je "Tojotin" pik-ap model "hajlaks", saznaje Kurir. Sa carinom i PDV on košta najmanje 24.000 evra, dok u zavisnosti od jačine motora i nivoa opreme može da dostigne cenu i od 40.000 evra.

- Kad Vukanić svojim džipom dođe na posao, baci ključeve vozačima i kaže im: 'Parkirajte ga!', kao da je došao u hotel. Osim imenovanih i postavljenih lica, za koje je bilo očekivano da će morati da odu, u roku od nedelju dana od izbora opštinskog rukovodstva otpustili su sve zaposlene koji su članovi suparničkih stranaka, a koji su imali ugovore na određeno. Kako bi oslobodili mesta za ljude kojima su obećali posao, podelili su otkaze i onima koji su im bili "sumnjivi", iako nisu članovi nijedne stranke - otkriva izvor Kurira iz ove beogradske opštine i dodaje da su tako otkaz dobili kuriri, dva vozača, kao i žene zaposlene u računarskom centru.

- One kojih nisu mogli da se reše, pošto imaju ugovore o stalnom zaposlenju, smestili su po ćoškovima i podrumima. Pre čistke, Milan Rajković je išao po zgradi i otvoreno od kancelarije do kancelarije pretio otkazima - otkriva naš izvor i ističe da je Rajković odmah po postavljenju tražio da mu se iz kancelarije izbaci kompjuter jer on to "ionako ne koristi".
Predsednik opštine Voždovac doktor Dragan Vukanić tvrdi da nije sve baš onako kako Kurirovi insajderi tvrde.

- Nemam džip, vozim mali "Tojotin" kamion. Možda sam rekao da mi parkiraju auto jer nije bilo mesta na parkingu. Ali, to je bilo samo jednom zato što je bila gužva, i to sam zamolio, onako prijateljski. Mislim da to nije bahaćenje. Ja sam dečji hirurg, u politici sam tek osam meseci i niko mi nikad nije rekao da sam bahat. Netačno je da smo otpustili ljude zbog revanšizma! Prethodna vlast napravila je tim ljudima ugovore u decembru, kad je već bilo očigledno da odlaze s vlasti. Što ih nisu zaposlili pre devet godina, nego su čekali poslednji dan da ih prime na određeno - pita se Vukanić, i nastavlja:

- Ostavili su nam 12 vozača i četiri pokvarena automobila. Ostavili su Eko-patrolu, koja se finansirala iz budžeta grada. Naravno, čim su naprednjaci došli na vlast na Voždovcu, ukinuli su finansiranje te patrole. Morali smo da otpustimo te ljude, ugovori su im istekli. Zapravo, jedan od njih otišao je u vojsku, jedan je našao bolji posao... - prepričava predsednik opštine, i dodaje da je nova vlast na Voždovcu zatekla haos, koji još pokušava da sredi.

Komentari

Tako treba nedaj boze da ovi pobede jos negde! Kuku nama!

vukanic vozi "kamioncic" jos od vremena kada niko nije cuo za njega u svetu politike.verovatno bi ga svi tapsali po ramenu da kao vrhunski hirurg vozi ficu.smesno o cemu se pise!