četvrtak 3. novembar 2011.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > Protest profesora gimnazije zbog napada na koleginicu

Protest profesora gimnazije zbog napada na koleginicu

BEOGRAD - U Sedmoj beogradskoj gimnaziji profesori juče nisu držali nastavu u znak protesta zbog napada na njihovu koleginicu, profesorku fizike Gordanu Fržović, saopštio je kolektiv te škole.

"Nasilje nad prosvetnim radnicima postaje problem sa kojim se profesori širom Srbije gotovo svakodnevno suočavaju, a za koji trenutno ne postoji nikakvo rešenje Ministarstva prosvete i nauke", navodi se u saopštenju.

Ističe se i da je jednodnevna obustava nastave organizovana u znak podrške koleginici i kako bi se ukazalo na "problem neučestvovanja Ministarstva prosvete i nauke u rešavanju ovog i sličnih slučajeva". Dodaje se i da je želja da se javnosti skrene pažnja na "alarmantan položaj zaposlenih u prosveti".

Kolektiv sedme beogradske gimnazije saopštio je i da će ovaj neradan dan biti nadoknađen nastavnom subotom.

Kako se navodi u saopštenju zaposlenih u Sedmoj beogradskoj gimnaziji profesorka fizike Gordana Fržović, napadnuta je prošle nedelje pri povratku sa posla.

"Zahvaljujući brzoj reakciji Ministarstva unutrašnih poslova privedeno je nekoliko osumnjičenih, čime je delom nadomeštena duševna bol naneta Gordani Fržović. Zaposleni ove škole očekivali su adekvatnu reakciju Ministarstva prosvete i nauke koja je i ovim prilikom izostala", napominje se u saopštenju.

Kolektiv Sedme beogradske gimnazije povodom tog incidenta obratio se otvorenim pismom i ministu prosvete i nauke Žarku Obradoviću.