sreda 3. novembar 2010.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > Predata peticija za ulicu Dragana Mancea

Predata peticija za ulicu Dragana Mancea

BEOGRAD - Odbornici Demokratske stranke Srbije (DSS) u Skupštini grada Beograda predali su potpise više od 5.000 građana Zemuna i Beograda koji podržavaju inicijativu da se jedna zemunska ulica nazove po pokojnom fudbaleru Partizana Draganu Manceu, saopšteno je iz DSS-a.

U saopštenju se navodi da je predsednik Gradskog odbora DSS-a Andreja Mladenović izrazio očekivanje da će Komisija za imenovanje ulica i trgova pri gradskoj upravi imati razumevanje za tu inicijativu i da će prvi put jedna ulica dobiti naziv po tragično preminulom sportisti koji je ostavio dubok trag u domaćem fudbalu.

Napadač fudbalskog kluba Partizan Dragan Mance poginuo je u saobraćajnoj nesreći na putu između Beograda i Novog Sada, 3. septembra 1985. u 23. godini. Rođeni Zemunac fudbal je počeo da igra u tadašnjoj Galenici (današnji FK Zemun) a 15. septembra 1980. godine potpisao je za Partizan.

Za klub je odigrao 262 utakmice i postigao 145 golova, od kojih je verovatno najlepši pogodak koji je postigao 1984. godine u meču protiv londonskog Kvins park rendžersa. Poslednji gol za "crno-bele" postigao je dva dana pre pogibije, u pobedi protiv podgoričke Budućnosti od 2:1 u Beogradu.

Za reprezentaciju Jugoslavije Mance je igrao četiri puta. Dragan Mance je "idol" među navijačima "crno-belih" koji su u više navrata tražili da stadion beogradskog kluba dobije ime po njemu.