nedelja 3. april 2011.
RSS
• Beograd •
Početna > Beograd > Potpisi za plato Milana Mladenovića

Potpisi za plato Milana Mladenovića

BEOGRAD - Kancelarija za mlade grada Beograda organizovala je na platou ispred Doma omladine prikupljanje potpisa podrške da taj plato ponese ime rok muzičara Milana Mladenovića.

Poštovaoci muzike koju je Mladenović stvarao kao vođa grupe "Ekaterina velika" dali su svoj potpis kako bi on, prema njihovom mišljenju, dobio ono što mu pripada u Beogradu.

- Podržavam ovu inicijativu i smatram da Beograd ne bi trebao da stane samo na dodeljivanju platoa Milanu Mladenoviću, već da se na sličan način oduži i ostalim ljudima koji su ostavili traga u njegovoj istoriji - rekla je Sunčica Nikolić- Mahmutović.

Direktor Kancelarije za mlade Kosta Andrić naveo je da su do sada, širom Srbije, bile pokrenute čak 32 inicijative da neka ulica ili plato ponese Mladenovićevo ime, ali da nijedna nije sprovedena do kraja.

- Budući da je stranica na društvenoj mreži "Fejsbuk", pokrenuta u znak podrške ovoj inicijativi, za kratko vreme dobila 10.000 članova, Kancelarija je odlučila da da svoj doprinos organizujući prikupljanje potpisa - naveo je Andrić.

Inicijativu da plato ispred ulaza u Dom omladine u Beogradu ponese ime muzičara Milana Mladenovića pokrenula je 18. marta Liberalno-demokratska partija, a prikupljanje potpisa trajaće narednih sedam dana.

Milan Mladenović je rođen 21. septembra 1958. godine u Zagrebu, a kako mu je otac bio vojno lice, šest godina kasnije se sele u Sarajevo, a 1970. porodica prelazi u Beograd.

U februaru 1982. godine Milan formira grupu Katarina II, koja je u toku svog postojanja izdala devet albuma, sa pesmama koje su obeležile to vreme - "Par godina za nas", "Oči boje meda","Ljubav", "Krug", "Dum-dum", "Neko nas posmatra"...

Milan Mladenović umro je od raka unutrašnjih organa 5. novembra 1994. u Beogradu.